Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows wont boot after driver installation


28 Oct 2009   #1

Windows Vista Home Premium
 
 
Windows wont boot after driver installation

After I installed Windows 7 64bit I found out that I had no sound so I went and download the latest driver for my Creative Labs X-fi Xtream gamer audio card. After I installed it and then restarted the regular "starting windows" came up for a few seconds but then went a way and loaded into the recovery manager where it wants to do a system restore, but I am stuck now in a loop of it trying to restore and then restarting with no progress. If the CL driver is the problem is there anyway I can get audio in windows 7 if the driver prevents me from starting up?


My System SpecsSystem Spec
.

28 Oct 2009   #2

Windows 7 x64 HP, Windows 7 HP, Windows 7 Ult
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bbaction101 View Post
After I installed Windows 7 64bit I found out that I had no sound so I went and download the latest driver for my Creative Labs X-fi Xtream gamer audio card. After I installed it and then restarted the regular "starting windows" came up for a few seconds but then went a way and loaded into the recovery manager where it wants to do a system restore, but I am stuck now in a loop of it trying to restore and then restarting with no progress. If the CL driver is the problem is there anyway I can get audio in windows 7 if the driver prevents me from starting up?
Booting into "Safe Mode" and rolling back the driver should get you back to being able to boot.
My System SpecsSystem Spec
28 Oct 2009   #3

Windows Vista Home Premium
 
 

Strange thing is... it does the same thing even when trying safe mode
My System SpecsSystem Spec
.


28 Oct 2009   #4

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Have you tried removing the sound card and then booting up?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows wont boot after driver installation




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:51 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33