Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Re-installed Windows 7 and having trouble connecting to the internet

24 Jun 2014   #1
Kenaan

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Re-installed Windows 7 and having trouble connecting to the internet

Hello, bare with me here I don't know much about this stuff but I'll try to give as much info as I can. Today I re-installed a hard drive and OS for my ASUS, Model: U56E. The hard drive is an HGST Travelstar 500GB, 7200RPM and 16 MB/Mo and the Operating System is Windows 7 Home premium 64bit. The problem I'm having is when I try to connect to the internet it will say "Windows did not detect any networking hardware". I looked into it further and found the device manager. Under Other Devices there's a yellow exclamation point next to a few.. the one that I think I need to fix is the Intel(R) Centrino(R) Wireless-N + WiMAX 6150. The device status "The drivers for the device are not installed. (Code 28) I hope I gave enough info.


My System SpecsSystem Spec
.
24 Jun 2014   #2
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Hi Welcome to Seven Forum ... Have you tried connecting by Earthnet ? The Drivers you need are in the Link below .. Once you are connected to the Net run Windows Updates .. Then any Drivers or errors you have Post them back here ...


ASUSTeK Computer Inc. -Support- Drivers and Download U56E
My System SpecsSystem Spec
24 Jun 2014   #3
Kenaan

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I installed the Intel(R) Centrino(R) Wireless-N + WiMAX 6150 through the link you provided with a usb. Now it's saying I need to plug in an ethernet cable to connect but when I do it still won't connect. I don't understand why I can't connect with wireless.. Also there's a yellow exclamation point next to ethernet controller and network controller so that might have something to do with it. I'm a deer in the headlights here I know very little about what's going on the help is appreciated.
My System SpecsSystem Spec
.

24 Jun 2014   #4
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Try Downloading the Lan Driver it is the Athros LAN Driver ...
My System SpecsSystem Spec
24 Jun 2014   #5
Kenaan

Windows 7 Home Premium x64
 
 

It worked! I can connect when I plug the ethernet cable in now but the wireless still doesn't work.. could you tell me which driver to install as well maybe I choose the wrong one. And now that I can connect with the ethernet can I fix other things like my graphics seem to be off. Thanks for all of the help!
My System SpecsSystem Spec
24 Jun 2014   #6
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

No problem Go to the Device Manager Select the Devices which have errors .. Then right click on them select Property's /Details Tab There should be a Hardware ID there please post them ..
My System SpecsSystem Spec
24 Jun 2014   #7
Kenaan

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Network Controller : PCI\VEN_8086&DEV_0885&SUBSYS_13058086&REV_67
PCI\VEN_8086&DEV_0885&SUBSYS_13058086
PCI\VEN_8086&DEV_0885&CC_028000
PCI\VEN_8086&DEV_0885&CC_0280

PCI Simple Communications Controller : PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&SUBSYS_11571043&REV_04
PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&SUBSYS_11571043
PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&CC_078000
PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&CC_0780

The last 4 that have the exclamation next to them. And for some reason I installed broadband for wireless connection but it should be normal not broadband.


SM Bus Controller : PCI\VEN_8086&DEV_1C22&SUBSYS_11571043&REV_05
PCI\VEN_8086&DEV_1C22&SUBSYS_11571043
PCI\VEN_8086&DEV_1C22&CC_0C0500
PCI\VEN_8086&DEV_1C22&CC_0C05

Universal Serial Bus (USB) Controller : PCI\VEN_1B21&DEV_1042&SUBSYS_10591043&REV_00
PCI\VEN_1B21&DEV_1042&SUBSYS_10591043
PCI\VEN_1B21&DEV_1042&CC_0C0330
PCI\VEN_1B21&DEV_1042&CC_0C03
My System SpecsSystem Spec
24 Jun 2014   #8
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Download the following Chipset Driver .. Intel Management Engine Interface it is under other .. USB3.0 Driver .. Still working on the Network Controller .. Will post when you Install those first ok
My System SpecsSystem Spec
24 Jun 2014   #9
Kenaan

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Alright sweet took care of both of them. Now it's down to the Network Controller and SM Bus Controller.
My System SpecsSystem Spec
24 Jun 2014   #10
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Did you Install the Chipset Driver ? ... And try this one >>>> Intel(R) WiFifamily WiFi Wireless LAN Driver
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Re-installed Windows 7 and having trouble connecting to the internet




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Trouble connecting to internet
Not sure what happened to my internet connection on one of my PC's but now it won't connect and the error message says "the remote device or resource won't accept the connection" then upon further checking it says "The device or resource (Search) is not set up to accept connections on port "The...
Network & Sharing
Trouble connecting XP PC to Windows 7 PC attached printer
Have spent hours trying to google and find soultions to getting an XP printer to print via a home network on a Windows 7 PC that has a HP 1022 printer attached via USB. When I started out I could access the XP machine over the network but not vice versa, but can't even see it anymore.
Network & Sharing
Trouble connecting windows 7 , windows media center to xbox slim
I have been having trouble connecting mypc to my xobox slim. I have been through the network setting, all match up. the xbox can connect to live, it just won't connect to my pc. i allow all conection and turn off a/v and firewall still with no luck. i even tried connect them through ethernet wire,...
Media Center
Trouble connecting to the internet with 2 laptops
Hey Well my problem is when I have one laptop (Windows 7 Home Premium 64Bit) connected to my router everything is fine. But when I connect another laptop (Windows 7 Home Premium 32Bit) to the same router it disconnects the router from my 64Bit laptop. Also if the 32Bit computer switches off its...
Network & Sharing
Windows 7 Trouble Connecting With Comcast
A few days ago i decided to upgrade to Windows 7 64 bit from Windows Home 32 Bit. The installation went well with no problems at all, the problem began as soon as i tried to get online. I have cable internet with Comcast, when I open the hardware manager i see my network card that i had with...
Drivers
Trouble connecting to the internet (Wireless)
Alright guys, PLEASE help me out here I'm going insane trying to figure this out lol.. I have a Belkin USB Wireless Adapter F5D7050. In Windows 7 I can install the adapter fine. And I can get to where my available networks are showing. The problem is when I try to connect to my home network...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:56.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App