Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: PCI bus 3, device 0, function 0 on Asus K55A laptop and Windows 7

05 Aug 2014   #1
mtid53

Windows 7 Home Premium 64 bit.
 
 
PCI bus 3, device 0, function 0 on Asus K55A laptop and Windows 7

I now have Windows 7 Home Premium 64 bit SP1 after I removed Windows 8.

In the Device Manager, there is the explanation point in the yellow triangle but when I try and trouble shoot it says the drivers for the device are not installed. Windows says it cant find the drivers and to check with the manufacturer but they say they don't seem to be able to find the fix. The message I get when I right click is "
Location PCI bus 0 Device 3 function 0. The drivers for this device are not installed (code 28)." Says to check update driver but window for update is greyed out.
My laptop has a camera which I don't use, but it *DID* work with Win 8. Now that I use W7, there's no icon for the cam which is fine with me, but wondering if that might be the problem.

I also get a Comm error message sometimes when I try to view a .jpg file.

Any suggestions??
Thanks!



My System SpecsSystem Spec
.
05 Aug 2014   #2
carwiz

Windows 7 Pro-x64
 
 

The camera most likely needs a driver from the OEM. Windows will download generic drivers and WHQL drivers supplied by an OEM. Apparently, Microsoft has neither.

Follow this tutorial for determining what the PCI hardware might be.
Device Manager - Finding Unknown Devices
My System SpecsSystem Spec
06 Aug 2014   #3
mtid53

Windows 7 Home Premium 64 bit.
 
 

Thanks Carwiz. My issue, however, isn't trying to get the camera working because I don't use it. What I'm trying to do is to get the yellow box with the ! in it satisfied.

Still looking for help!
My System SpecsSystem Spec
.

06 Aug 2014   #4
carwiz

Windows 7 Pro-x64
 
 

We can't very well fix it unless we know what device is causing the Bang. ?????

Ok, I'm done here.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 PCI bus 3, device 0, function 0 on Asus K55A laptop and Windows 7




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Can't get wifi driver to work on Asus K55A laptop
So I wanted to restore my PC by down grading from win8 to win7 ( I've done that many times ) but I never use the same .iso file, and this time, when I download the proper file to get my wifi working ( I'm using an asus k55a ) it unfortunately doesn't work. It says "The installation XML file is...
Network & Sharing
Reboot and Select proper Boot Device error- ASUS N55SF Laptop
I have had my laptop for about a year with minimal problems but it froze today and when I try to turn it on I get stuck at this screen saying, ' Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key'. I can get to the BIOS screen but I am not great...
General Discussion
How do I fix the function key on my ASUS laptop
When I bought my ASUS laptop it came with Windows Vista. I recently upgraded to Windows 7 and certain function keys (such as the ones used for volume control) stopped working. The strange thing is that some function keys still work like the ones that control the screen brightness. Please Help.
General Discussion
Corrupted Bootloader on ASUS K55A - HI5014L cant dual boot.
I have ASUS K55A - HI5014L laptop that came with UEFI win8 x64 I primarily use win7 x64, its setup as dual boot via (disabled EUFI and launch csm) i've corrupted my dual-boot options by pressing multiple f1-f12 keys on start up, i couldnt boot anything (if i recall correctly it said it was...
Installation & Setup
reboot and select proper boot device asus windows 7
I cannot use the computer in this state: "reboot and select proper boot device" Asus windows 7, this is the message I get when starting my computer. It has never happened before. I am presently in the BIOS advanced mode: Bootup Numlock State = On POST delay time = 3 sec Wait For 'F1' If...
General Discussion
have to restart PC everytime i plug in a usb device for it to function
Having a really bloody annoying problem where I have to restart my PC every time I plug in something to a USB port, even if I've had the device in use for years. The devices don't get recognised or found by my PC unless I restart. How do I stop this from happening!??!?! it's so annoying!!! :mad:
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:16.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App