Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Losing audio/sound driver every time a boot in

15 May 2015   #11
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Screenshots and Files - Upload and Post in Seven Forums

Follow this to upload your screenshot


My System SpecsSystem Spec
.
15 May 2015   #12
alfredbriffa50

windows 7 ultimate 32bit
 
 

OK...image attached by help from GoKaY
My System SpecsSystem Spec
15 May 2015   #13
alfredbriffa50

windows 7 ultimate 32bit
 
 

please see attached file to give you more info...problem still persists


Attached Thumbnails
Losing audio/sound driver every time a boot in-sys-info-sound-device.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.

15 May 2015   #14
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Here is the info on posting screenshots on this forum

Screenshots and Files - Upload and Post in Seven Forums

I see you have High Defintion Audio for the on-board sound and the plug in sound card uses the C-media sound chip.

As you can't find the on board in the BIOS, go to the Device Manager and disable it there. Then only use the add on card (c media) and see if the sound works OK.

I will be gone the rest of the day so I won't respond until tomorrow morning.
My System SpecsSystem Spec
15 May 2015   #15
alfredbriffa50

windows 7 ultimate 32bit
 
 

Would you pls see attached screen shot re sound info. Problem still persists


Attached Thumbnails
Losing audio/sound driver every time a boot in-sys-info-sound-device.jpg  
My System SpecsSystem Spec
16 May 2015   #16
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

It appears the High Definition Audio Device is still present and was not disabled.
My System SpecsSystem Spec
16 May 2015   #17
ComputerGeek

Desk 1: Win 7 Pro x32; Desk 2: Windows 10 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by alfredbriffa50 View Post
I entered the Advanced BIOS settings. these is what is written:

Chipset

DRAM Clock/Drive Control
Frequency/Voltage control
Top Performance [Disabled]
Primary Display Adapter [PCI-E]

I could not see any audio drivers...if I am on the right place!
From ASUS documentation for your motherboard, I think you're in the wrong part of BIOS setup menu.

Advanced tab->Onboard Device Configuration.
Then set the HDA (high definition audio) controller to Disabled

Full document should you ever need it HERE. (page 2-25)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Losing audio/sound driver every time a boot in




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Computer has no sound, have to reinstall IDT audio driver all the time
Dear all, Something extremely weird has happened to my computer. My audio file suddenly stopped working. After I reinstall the IDT high definition driver, the sound would resume. However, each time I start my computer the sound would disappear again. Now, unless I reinstall my audio driver the...
Sound & Audio
Windows 7 losing audio driver after waking from sleep...
I recently installed Windows 7 Professional 64 bit on a machine utilising an Asus M4N82 Deluxe motherboard. I subsequently installed all current drivers for use with Win7 64 bit for the Mobo downloaded from the Asus website. Windows 7 itself found current drivers for the peripherals that it...
Drivers
i've no 5.1 sound and using latest Realtek audio driver
i've no 5.1 sound, only 2way i have last driver.. how i can resolve.. internet is full peolple with this issue.
Sound & Audio
Asking :SOUND DRIVER High Definition Audio Device Driver
im using now a sound driver default "High Definition Audio Device"Driver do i need to uninstall it first before changing to realtek sound drivers?? and how do i uninstall it in safest way??and was there an option to undo if something goes wrong?? im using windows 7 ultimate 32bit. ..:rolleyes:
Sound & Audio
Need help with a audio driver!!!!! have no sound!!!!
I need the driver for this: Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller PCI I need it fast please I have no sound in my computer!!!!
Drivers
M-Audio Audiophile 2496 sound hanging/stuttering from time to time
hey guys, i just bought a new M-Audio Audiophile 2496 soundcard to enjoy great sound in a foobar2000 + flac combination. i've successfully installed the Vista 32bit drivers in compatibility mode and everything worked fine until then. after starting to listen to music, i've experienced that...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:24.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App