Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win 7 installed but cant' get any sound? drivers?

09 Nov 2009   #21
Tuck07Lufc

Windows 7
 
 

anymore ideas?


My System SpecsSystem Spec
.
09 Nov 2009   #22
Antman

 

If your speakers are connected properly and your drivers properly installed, this is an indication that

a. your speakers are faulty
b. speaker ports are faulty

I suspect a driver issue.

Since you just purchased the PC, you could return to the retailer for an evaluation.
My System SpecsSystem Spec
09 Nov 2009   #23
Tuck07Lufc

Windows 7
 
 

are there any other drivers i could install maybe?
My System SpecsSystem Spec
.

09 Nov 2009   #24
Tews

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

when you purchased your PC, did it come with a driver disc?? If so you can try to reinstall the drivers from there....
My System SpecsSystem Spec
09 Nov 2009   #25
Antman

 

Another thought - plug your speakers into the other colored ports. There are reports here at SF about this.
My System SpecsSystem Spec
09 Nov 2009   #26
Adrian

 

Quote   Quote: Originally Posted by Tuck07Lufc View Post
anymore ideas?
Hi Tuck, welcome to the forum.
We have similar motherboards and when I first built my rig I had a similar issue. How I solved my issue was to set my speaker set up to 2 speker/2 channel, another thing I did was to switch to HD in my device manager.
Last was when I set up my MOBO I had to attach the HD pin frrom the front panel (and its extremely small and delicate) onto the MOBO to the exact port. As I said its a small detail but if its not connected you will get no sound. Attached is 2 screen shots of my device manager and drivers.

Adrian


Attached Thumbnails
-sound.jpg   -sound_device.jpg  
My System SpecsSystem Spec
09 Nov 2009   #27
wallyinnc

Windows 7 x64 finally!
 
 

Tuck, I once had a problem when I installed a new ATI board. The sound defaulted to the HDMI port, and I had nothing on the "normal" sound port. I had to unistall the HD audio driver and install the (in my case Realtek, I think) audio drivers. My system is quite different from yours, I see you have onboard HDMI so it is harder to believe it would be the problem, but if everything else fails...
My System SpecsSystem Spec
09 Nov 2009   #28
yowanvista

Windows 10 Pro x64
 
 

You have the windows default driver installed
You must have the specific driver for your card installed

Here is your driver from Asus's website:
ASUSTeK Computer Inc.
Just click on 'download', then 'audio'
Click on global to download


Attached Thumbnails
-capture.png  
My System SpecsSystem Spec
09 Nov 2009   #29
Tuck07Lufc

Windows 7
 
 

Thanks Guys! Im just at uni atm so ill give them a try later and ill report back!

Once again, Thanks alot.. hopefully one of these will work!!

Thanks!
My System SpecsSystem Spec
09 Nov 2009   #30
Dinesh

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

No problem. Please post back and let us know.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win 7 installed but cant' get any sound? drivers?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
General Question - Windows Installed Drivers Vs OEM Website Drivers
Greetings, This is a general question for a fresh install of Windows on a computer. Let's say we just completed the installation and we open up Device Manager (we haven't used Windows Update yet). Device Manager shows us that there are - let's say "3" - devices that do not have drivers installed...
Drivers
Bad sound quality, have realtek drivers installed.
Hi all, I recently reinstalled Windows 7 on my laptop and since then the osund quality has been truly awful. The specs are listed below, but I have un- and reinstalled the latest realtek drivers. The laptop was new when I wiped it so I don't know if the speakers are just terrible but it's a...
Sound & Audio
Installed Windows 7 & im Missing video/audio/ sound drives/drivers !
Ok , i installe windows 7 on my HP laptop today & after all instllation was completed & got all the updates etc .. I noticed 3 things & it stated them in action centre also . 1) Im missing my sound card/driver , cause it says im missing it . my sound card/driver is ; CPT5910a, conexant AC -...
Drivers
No Sound, drivers installed fine
Hi i've been looking around on the internet about a problem that has happened on my new pc I built it myself and for the first few days the sound was working perfectly but in the last few days it has stopped working altogether, all the drivers are installed fine but neither WMP or iTunes play any...
Sound & Audio
No sound with P5P 800, drivers installed
Hi everyone, I'm running Windows 7 build 7000, and I have an ASUS P5P 800 motherboard that has an onboard sound device. After connecting to the internet, Windows Update installed 'Sound MAX Integrated Digital Audio' drivers, and the sound icon appears in the bottom right of the task bar. The...
Sound & Audio
I installed realtek drivers, but still no sound
i installed windows 7 and after that everything works fine except that there is no sound. the device manager says that the HD audio is working fine. the driver is the updated version. I don't know what to do. both the internal speakers and the headphones are not working. but the symbol for...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:07.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App