Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: All Connections lost after OS Reinstall

08 Aug 2016   #1
Chrislabert

Windows 7 Professional 64 bit
 
 
All Connections lost after OS Reinstall

Good Afternoon

Just to start off, I'm new to the forum and just a self taught PC User, even though I use them all day at work!

I have recently reinstalled Windows 7 Professional 64 Bit onto a Samsung NP400B5B (old work laptop) from a recovery disc bought online (used successfully before) this was to remove all data and network info to use the machine at home and now the laptop has rebooted all the Network/Wifi connections have been lost.

I have tried the obvious fixes like downloading the driver package from Samsung and loaded via USB, from desktop, had a chat with Samsung who were not particularly helpful, checked Wifi/Network Connections in BIOS & Control Panel.

It looks like the machine knows the Hardware is there but does not know what it is and cannot match up the drivers I have installed. If I can just get the Wifi connection working the rest should update automatically.

If anybody has any ideas how I can resolve this, please contact me I would be really grateful

Thanks

Chrislabert


My System SpecsSystem Spec
.
08 Aug 2016   #2
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Make sure all the network adapters are enabled in the BIOS. A BIOS reset may even help.

What is the Error code for the adapters in the Device Manager?
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2016   #3
Chrislabert

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Thanks for your message firebird

BIOS Already checked everything is enabled

I have 8 devices with errors, all with the same code - code 28

Devices only have generic descriptions not actual names

Thanks Chrislabert
My System SpecsSystem Spec
.

08 Aug 2016   #4
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

There's a BIOS (Firmware) update listed on the Downloads for this model. I don't normally suggest BIOS updates, but in this case I would give it shot. The Code 28 says the driver is not installed or incorrect driver.

400B5B 15.6Business Notebook (NP400B5B-A02UK) | Support | SAMSUNG UK
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2016   #5
Chrislabert

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Thanks firebird

BIOS Update downloaded tried to install but without a network or internet connection this does not work

The link is an update to the BIOS Updating Software not the update itself

Thanks Chrislabert
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2016   #6
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

I just looked at the Specs for this machine. It has an Intel CPU. Most likely Intel motherboard Chipset drivers have not been installed. One of the things the chipset drivers do is identify (define) all the devices. Many drivers will not install if the chipset drivers have not been installed.

On many older OS', the install sequence is (1) Install Windows (2) Install motherboard chipset drivers (3) Install device drivers.
My System SpecsSystem Spec
09 Aug 2016   #7
Chrislabert

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Amazing thanks Fireberd, chipset drivers were the key!!
All installed & running perfect
Thanks again for all your help
Chrislabert
My System SpecsSystem Spec
Reply

 All Connections lost after OS Reinstall




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Trying to reinstall Win 7 SP1 and not lost my stuff
I built my own computer and at that time I purchased a copy of Win 7 SP 1. I installed it without a problem and it has been working well for 2 years. Lately things have started to slip.... my Windows Media Player stopped working and I tried everything I seen on YouTube to fix but can't get it. ...
Installation & Setup
I need to reinstall but I lost my discs
I'm not sure if this is the right area to post this in, if its not hopefully someone can point me in the right direction My laptop is running Windows 7, I'm not entirely sure which version but I've printed off my recovery discs before and reinstalled in the past, my girlfriend and I moved a few...
Installation & Setup
lost gb on my ssd upon win7 reinstall
Hello, Thank you for reading my entry... I have a new factory fresh intel160ssd - I used my Gateway, Win7 cd to install Win7 onto the drive. In a matter of days I had to unfortunately uninstall that fresh install and do a full install windows 7 a second time. This second install...
Installation & Setup
Win 7 reinstall - lost partition!
Hi friends, I have a problem with reinstalling win 7. Suddenly i got a blue screen with these notifications 0x8007043c 0x0000007B (0XFFFFF880009A98E8 ----------------------------- Still after more than 20 years Windows it is still mathematique to solve this!!
Backup and Restore
Internet connections lost when connecting HTC Desire
Hey ho peeps. I have been having a major issue with my internet connection. When i connect my HTC desire to use as mass storage, i instantly lose my internet connections. First i lose the HUB, then i lose the hot spot connections. I have installed all drivers and latest.
Hardware & Devices
lost all gigabit connections
couple of days ago, ethernet on pc and ethernet pci card worked fine, now i get device cannot start messages on both, updated drivers and no go, anyone have a fix?
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:20.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App