Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Onboard lan doesnt exist/device manager


28 Nov 2009   #1

win 7 ult. x64
 
 
Onboard lan doesnt exist/device manager

I dual boot/installed win 7 about a month ago and i never noticed this problem because ive been using wifi since i installed win 7. but recently i decided to hook my pc to the lan using ethernet, and for some reason its not showing up in the network connections, no link led, and of course my computer isnt online unless im using the WIFI. the driver is not even in device manager, no yellow exclamation point or nothing. it almost like i dont an intergrated nic period

ive reasearched this problem on google and tried a few solutions. really nothing has gotten me anywhere so i figured id come on here to see if anyone would be kind enough to help me

thanks in advance

My System SpecsSystem Spec
.

28 Nov 2009   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by shaolinchamp View Post
I dual boot/installed win 7 about a month ago and i never noticed this problem because ive been using wifi since i installed win 7. but recently i decided to hook my pc to the lan using ethernet, and for some reason its not showing up in the network connections, no link led, and of course my computer isnt online unless im using the WIFI. the driver is not even in device manager, no yellow exclamation point or nothing. it almost like i dont an intergrated nic period

ive reasearched this problem on google and tried a few solutions. really nothing has gotten me anywhere so i figured id come on here to see if anyone would be kind enough to help me

thanks in advance
Hey SC and welcome

do you have any "unknown" devices (they have yellow triangles) in device manager? one of them is probably the NIC, and without a driver iwont work especially if it isnt gigabit.

Let us know

kenn J++
My System SpecsSystem Spec
28 Nov 2009   #3

win 7 ult. x64
 
 

thank you ziggy

nope i do not see any unknown devices in device manager
My System SpecsSystem Spec
.


28 Nov 2009   #4

Windows 7 Ultimate x64 Retail RTM, Ubuntu 9.10
 
 

Is it enabled in your bios?
My System SpecsSystem Spec
28 Nov 2009   #5

 
System specs

Welcome to Windows 7
If you would be so kind and fill out your system specs please, also we need your motherboard make and model. Is Nic onboard?
Depending on the Nic, driver support for Windows 7 has been slower for some motherboards.
My System SpecsSystem Spec
28 Nov 2009   #6

win 7 ult. x64
 
 

AMd athlon 3600+ dual core, 2 gigs of ram, 120 gb hard drive

the make and model of the motherboard is Nforce4m-a and yes the nic is onboard.

i have an extra nic in one of my drawers, maybe ill just attach one to an open pci slot if all else fails
My System SpecsSystem Spec
28 Nov 2009   #7

win 7 ult. x64
 
 

ok i found the problem

i checked my bios because of slithernet's question and onboard lan was in fact disabled, idk how that happend. but thanks to all who replied (kudos to you slithy )
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Onboard lan doesnt exist/device manager




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:28 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33