Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Nvidia nforce Networking Controller

04 Dec 2009   #1
Makaveliix

Windows 7 32 bit
 
 
Nvidia nforce Networking Controller

Upgraded from Vista to Windows 7. After installation Nvidia nforce Networking Controller stopped working. It is recognized under Device Manager but gives ' device cannot start. (Code 10)'

It's a Compaq Presario f755us with Nvidia chipset Nforce 560 and Southbridge Nforce 560. I've tried several different drivers as well as the drivers for Nforce 560 on Nvidia's website(NVIDIA DRIVERS 15.23 WHQL) however all have been ineffective. Installed the windows vista 32 bit versions of all drivers (also tried two xp drivers).

I searched for other threads on the topic but I couldn't find a solution within them. I'd appreciate your assistance. Thank You


My System SpecsSystem Spec
.
04 Dec 2009   #2
reghakr

Windows 7 Pro & Vista Home Premium
 
 

There should be an update for it in Windows Update.
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2009   #3
Makaveliix

Windows 7 32 bit
 
 

There isn't an update in Windows Update. I'll restart and run it again.

Is there another way of finding out what I need?
My System SpecsSystem Spec
.

04 Dec 2009   #4
reghakr

Windows 7 Pro & Vista Home Premium
 
 

I have a Geforce 6100 nForce 405 and there was a Windows update for that.
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2009   #5
Makaveliix

Windows 7 32 bit
 
 

There isn't any update in Windows Update pertaining to it (or anything remotely related). Thanks though.

However I went through Device Manger and right-click the device to update it via searching online.

It said "Windows found driver software for your device but encountered an error while attempting to install it.

Nvidia nforce networking controller

This device cannot start. (Code 10) "

Any ideas? (Went into BIOS but the available options are limited.)
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2009   #6
iseeuu

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Makaveliix View Post
Upgraded from Vista to Windows 7. After installation Nvidia nforce Networking Controller stopped working. It is recognized under Device Manager but gives ' device cannot start. (Code 10)'

It's a Compaq Presario f755us with Nvidia chipset Nforce 560 and Southbridge Nforce 560. I've tried several different drivers as well as the drivers for Nforce 560 on Nvidia's website(NVIDIA DRIVERS 15.23 WHQL) however all have been ineffective. Installed the windows vista 32 bit versions of all drivers (also tried two xp drivers).

I searched for other threads on the topic but I couldn't find a solution within them. I'd appreciate your assistance. Thank You
Hi Makaveliix;

In your specs you say your computer supports 64 bit but you don't say if you are using 7 x32 or x64?

Does the Compaq web site say your computer supports Vista or 7?

Cheers!
Robert
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2009   #7
Makaveliix

Windows 7 32 bit
 
 

Windows 7 x32

I had vista installed on it before I upgraded to 7. The adapter worked perfectly fine in vista however since the upgrade it hasn't worked.
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2009   #8
iseeuu

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Makaveliix View Post
Windows 7 x32

I had vista installed on it before I upgraded to 7. The adapter worked perfectly fine in vista however since the upgrade it hasn't worked.
It sounds like you have tried several drivers? I would suggest trying the lasted Vista or 7 driver x32 bit from the Compaq web site. You can try using compatibility mode, or a manual install that involves browsing to the inf file via Device Manager. Please let us know if you need help with either of these.

Last I would suggest using drivers from the Nvidia site.


Robert
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2009   #9
Makaveliix

Windows 7 32 bit
 
 

I found the solution.

Used Everest to identify the Lan Controller under PCI devices. Then used the name of the Lan controller and found a driver for win vista x32. Installed it and it seems to be working.

Thank you very much for the assistance.
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2009   #10
iseeuu

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Makaveliix View Post
I found the solution.

Used Everest to identify the Lan Controller under PCI devices. Then used the name of the Lan controller and found a driver for win vista x32. Installed it and it seems to be working.

Thank you very much for the assistance.
Awesome. Glad you got it working.

Happy Surfing!
Robert
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Nvidia nforce Networking Controller




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
NVIDIA nForce Networking Controller NO INTERNET- wired Wireless fine
Hi guys im new here, and looked like the place to be for some help, ive been racking my brain for days. I reinstalled all drivers for my lap top HP DV6618CA Windows 7 enterprise 64 bit amd turion 64x2 chip 4gb ram The Wired Nvidia LAN adapter disappeared on me a few days ago, so i...
Network & Sharing
NVIDIA nForce Networking Controller has driver problem
I have HP pavilion dv6500 laptop, recently I noticed that my wireless connection is disappeared. Now I can not access internet at all. After troubleshoot checking I got a message that Nvidia nforce networking controller has driver problem. I have installed nvidia nforce network controller driver...
Hardware & Devices
NVIDIA nForce Network Controller Problem
Hey All, This is my first ever post so please go easy on me:-) Ok, here's the deal... I'm running Win7 Ultimate x64 and my PC has a ASUSTeK M2N32 WS Professional motherboard. ALL IS WORKING PERFECT!!!!....except...my nForce network controller!
Hardware & Devices
NVIDIA nForce Networking Controller
Hello all, I have a rather strange situation here. About a year ago, my laptop ran on Vista, and could connect to both wireless, and ethernet just fine. I recently installed Windows 7, and have only used wireless. Today, I discovered that ethernet doesn't work for me anymore. I don't think...
Network & Sharing
NVIDIA nForce Networking Controller
Hello all, I have a rather strange situation here. About a year ago, my laptop ran on Vista, and could connect to both wireless, and ethernet just fine. I recently installed Windows 7, and have only used wireless. Today, I discovered that ethernet doesn't work for me anymore. I don't...
Drivers
Nvidia nForce Networking Controller
I updated my HP dv6500 CTO from Vista Home to Windows 7 Ultimate and now my internet does not seem to want to work. Everything else seems to work perfectly and I am enjoying Windows 7 thoroughly. Neither LAN nor wireless seem to work. Both can connect and see that it is part of a network and it...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:42.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App