Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem installing VIA drivers

22 Dec 2009   #1
slackrslayer

Windows 7
 
 
Problem installing VIA drivers

I have a PCChips P23g ver 1.0 motherboard running windows 7, and I am adding a new SATA dvd drive. I am trying to update my sata driver, but I cannot find a driver package that works. I checked with my motherboard manufacturer website and it tells me to install VIA Hyperion Pro 4in1 Driver 5.24. But when I try to install it, I get a message "Sorry, the install wizard can't find the proper component for the current platform. Press OK to terminate the install wizard." I have tried downloading several different copies of this driver package (each one is supposed to be compatible with windows 7 according to the site I downloaded it from), but none of them get past this message. Please help.


My System SpecsSystem Spec
.
22 Dec 2009   #2
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

Hello slackrslayer,

Are you having issues installing the drive? If so, perhaps we can help you with those. If you want to update your drivers, try searching for chipset drivers. Let's see what happens.

~Jonathan
My System SpecsSystem Spec
23 Dec 2009   #3
tovad

windows 7
 
 

I am using the exact same motherboard with windows 7 but I used the Microsoft VIA drivers that came with windows 7 itself. My LG SATA DVD drive is working fine. Why do you need to install the VIA drivers? - are you using a RAID configuration on your SATA harddisks?
My System SpecsSystem Spec
.

23 Dec 2009   #4
slackrslayer

Windows 7
 
 

I got it to work. The problem seemed to be with an esata port that I connected at the same time I connected my sata DVD drive. It turns out my motherboard doesnt support esata and it was causing an issue. When I disconnected both and only hooked the Sata DVD drive back up it worked perfectly.
My System SpecsSystem Spec
23 Dec 2009   #5
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

Good, thanks for posting. I've got to remember that for future reference.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem installing VIA drivers




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Problem to installing drivers radeon HD7440M 1gb asus
hi everyone i have the problem with my laptop, i formated but i try to put the drivers to the graphic card in windows 7 the laptop doesn,t recognise. The model is x54h asus MB ver: k54hr if someone can help me thanks in advance!
Graphic Cards
Problem with installing drivers
Hi everyone, I dual booted my computer with Windows 7 and Windows XP and right now Im trying to reinstall all the drivers I had o nwindows 7 to windows xp. However im starting to wonder if thats even possible? I tried to install the intel extreme graphics driver to windows xp and it doesnt seem to...
Drivers
Problem with creative audio drivers installing .
I am getting weird errors while installing the drivers LIke > 1.( Installation is unable to continue because of one or more unresloved issues. Please contact support services and quote error I/001) Sound Card> Creative Sound Blaster X-Fi Titanium 7.1 Sound Card (70SB088000000) OS> windows...
Sound & Audio
Problem Installing Win7 x86 - Missing Drivers
Hi All, First time poster so take it easy! :P I'm having trouble installing Win7 x86 onto a 160GB and the BIOS has no AHCI settings that I can find. Motherboard = MSI 945PL NEO Processor = Pentium 4 3.40 GHz RAM = 2x 2GB DDR2
Installation & Setup
Problem with installing drivers for GeForce 9600M GT
Hi Guys. I've got a problem with installing drivers for GeForce 9600M GT. I've installed windows 7 build 7264 x86, and after installation my display adatper is Standard VGA. This's a bit strange becouse when i have a beta 7000, and 7100 it automatically goes for windwos update and get correct...
Drivers
Problem with Plug&Play and installing my own drivers
Hello, i've recently installed Windows 7 and cannot get my printer (lexmark p4350) to work. The problem is that the installation of the drivers won't continue without printer plugged in, and when I plug it in, Windows automatically installs it's own driver, which doesn't work. I've tried...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:58.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App