Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: USB DAC issue - bad driver?

09 Mar 2009   #1

Windows 7 beta 32bit
USB DAC issue - bad driver?

hey guys,

i finally settled for an external "sound card" - the Kingrex UD-01 USB DAC.
the devide gets correctly detected and installed as a new audio device. this one i can select from my audio player (foobar2k).

everything works fine for a while (during playback), or simply after leaving the PC for a few hours untouched.
when i come back and wanna start music again, nothing happens. player won't start playing the music. when going to the control panel, the device is shown correctly. then i try to "reset" it by disabling and the re-enabling the device. unfortunately this is when i get a yellow exclamation sign next to the audio device and the error "The device cannot be started (Code 10)."

do you know what to do to get rid of this issue? it's pretty much annoying ://

My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2009   #2

Vista Ult 64bit - Windows 7 Ult 7264 64bit

Hi eXelero, Welcome to Win7 forums!

That's commonly a sign of an incompatible driver, and especially since you're using a Beta OS I would say that's the case here too.
It may appear to work or work for a short period of time, as you're seeing, but then it fails as the driver calls another function or has a missing string that the OS expects to be in the driver, and then it fails.

I would start by contacting Kingrex support and asking them if they know of incompatibilities with W7, or if they have any beta drivers for 7 you could help them try out. Never know, you may get lucky..
My System SpecsSystem Spec
12 Mar 2009   #3

Windows 7 beta 32bit

i almost went back to vista x86 sp1...but i got w7 rc1 today, and for now i tested it successfully. the usb audio drivers have a new version, which for now work fine. the issue above did not appear...yet (cross my fingers).

wish me luck because i don't wanna give up w7
My System SpecsSystem Spec


 USB DAC issue - bad driver?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Driver issue
I have a graphics card usr5699b that was working for a short time on win 7 but after 2 days it caused my video cards to mess up possible driver issue or irq conflict. Is there anyway to make the drivers compatible with win 7? thx
Driver Issue! Please Help!
Im probably just missing something small here but my computer was running very slow so i decided to wipe the hdd clean and install a fresh copy of windows 7 64bit. I formatted it through the cd at boot and installed windows 7. Went smoothly until i logged in and noticed i had no drivers at all. My...
2 new NIC's driver issue
Hi, Older system, upgraded from XP to Win7 (32bit) a while back - has been working fine. Have been having issues with internet "dropping out" fairly regularly. ISP says problem on my end, so decided to install a new NIC. Disabled onboard NIC and pop'd in new PCI NIC. Windows 7 sees the new...
Hardware & Devices
driver issue
The other day I had to re-install my XP OS. For some reason, the CD my drivers came with didn't like the audio driver for some reason. Every other time I used this CD before, it always worked. I am getting an error of "Intel audio doesn't support the board listed. I went to the intel site to...
Can anyone help with this driver issue?
I was checking my drivers for current and found this coprocessor driver error. I've disabled the onboard Nvidia chip for the PCIe BFG GTX260 card, could this be it disabled or something else? This is the PCI bus 0, device 1, function 3 position and it's being called MSI-Nvidia ram controller....
8800GT Driver issue? Or maybe its a bios issue.
Hi all. I'm not sure where to start with this issue, it's bit spread out but it all started while I was gaming and the game froze and then the computer crashed. The freezing happened every once in a while, but the crashing had never happened. During the restart I see...

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:56.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App