Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Asus M3A / ATI SB600 / ATI Chipset RAID drivers 64-bit

07 Oct 2012   #31

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Hi there,

I know it is a real old post but I experienced the same issue and fixed it with a slight different workaround. In order to install Windows 7 64bits on my Asus M2A-VM motherboard (quite old now) using 1 128Gb SSD and 2 WD HDD's (2Tb each) I had to:

1. Fix my BIOS settings (raid mode, select the good array to boot)
2. Setup the SSD as a single array
3. Make sure that the SSD is a MBR table (not GPT)
4. Download the Win XP raid ahci controller (V25154039) driver
5. Start the original Win 7 64bits DVD (I insist because the 32/64 mods did not work)
6. Load the driver contained in the WINXP1 folder
7. Install Win 7 on my SSD

I hope it will help people (I spent hours on this...)


My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Asus M3A / ATI SB600 / ATI Chipset RAID drivers 64-bit




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:27 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33