Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: LoadLibrary failed with error 126

18 Feb 2010   #1

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 
LoadLibrary failed with error 126

Hi,

So very recently for some one reason when I run anything that uses OpenGL like Photoshop CS4, Second Life or Google Earth in OpenGL mode I've been getting the following message;

"LoadLibrary failed with error 126: The specified module could not be found"

I've tried re-installing the programs over and over but it hasn't changed anything and like I said, this is when I open anything with OpenGL.

Is it an OpenGL problem or is there something else?

Quick overview of system specs:


OS: Windows 7 Ultimate 32-bit
RAM: 2Gb DDR
CPU: Intel Core2Duo E7500 3.16Ghz (overclocked)
Motherboard: AsRock 775i65G
Video card: PowerColor ATi HD4670 PCS 1Gb DDR3
Catalyst: 10.1


P.S.

I have no clue if I'm writing this in the right place so if I'm not, I apologise and any help is appreciated.

My System SpecsSystem Spec
.

18 Feb 2010   #2

 

Quote   Quote: Originally Posted by LordReserei View Post
Is it an OpenGL problem or is there something else?
Hi LordR,

From the various google searches, It seems ATI OpenGL support is near non-existent

Have you tried using an earlier Catalyst version or uninstalling, rebooting and reinstalling the latest Catalyst version?

You might also have some luck following the steps in the second post, the user Neo posted here: Does anyone have a working ATI OpenGL driver DLL? - Blender Artists Forums

Steven
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2010   #3

windows 7
 
 

i have this EXACT same problem. any help would be appreciated!

all the sudden all opengl programs gave me this error.

edit: i just fixed it. i uninstalled 10.2(10.1 gave same error) and installed cat 9.12. problem solved.
My System SpecsSystem Spec
.


19 Feb 2010   #4

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

[QUOTE=dmex;576607]
Quote   Quote: Originally Posted by LordReserei View Post
Have you tried using an earlier Catalyst version or uninstalling, rebooting and reinstalling the latest Catalyst version?

Of course, of all the things I did try that wasn't one of them and I feel stupid now. lol jk


Thanks for the help dmex and zeroburrito, fixed. =)
My System SpecsSystem Spec
20 Feb 2010   #5

Windows 7 Ultimate 32-Bit
 
 

I am getting the same error on the same model of vid card you have. I upgraded to Ultimate from Home Premium and am now getting this error. Using 10.1 catalyst. This is the third driver I have tried to get the GPU to work on photoshop, just started getting this error with the latest version of ati radeons drivers, downgraded to 10.1 and still getting the error.

How did you fix this problem ?
My System SpecsSystem Spec
20 Feb 2010   #6

Windows 7 Ultimate 32-Bit
 
 

/// UPDATE ///

I went back to using my video card manufacturers drivers (Catalyst 9.11) and the GPU features of Photoshop CS4 are available and working again!
My System SpecsSystem Spec
09 May 2012   #7

Windows 8 Consumer Preview x64
 
 

I found the answer at
How to fix the ERROR 126 when you open OpenGL programs - YouTube
and it worked for me. Basically I did this
HTML Code:
C:\Windows\system32>copy atio6axx.dll .dll
I don't know why, but it worked.

AE CS 5.5
Windows 8
Radion HD 6970
My System SpecsSystem Spec
01 Nov 2012   #8

Win8 x64 Pro
 
 
superb info it worked here too!!!

yeah baby it worked, now my g19 gaming keyboard can be used again awesome going THANKS HEAPS I have:

alienware wartime edition core i7 desktop pc x58 mobo and
win8x64 pro
ati radeon hd 4870's dual each 1GB 2GB total.

THANKS HEAPS MAN, It worked! I really appreciate it OUTSTANDING INFO!!!
My System SpecsSystem Spec
01 Nov 2012   #9

Win8 x64 Pro
 
 

way to go Tezza1971 You rule!!! it does work...!
My System SpecsSystem Spec
12 May 2013   #10

Windows 7
 
 

Wow - I'm not sure how with Windows 8, Adobe Creative Cloud/CS6 and the latest ATI drivers that this is STILL a problem, but it is! The error would show up, then a warning message about my graphics card from Adobe, and then I could get into Photoshop. Unfortunately, the error would sometimes show up again while I was working, locking up Photoshop and causing me to lose my work.

Thanks for the fix. No idea what it did, just glad it worked.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 LoadLibrary failed with error 126





Thread Tools



Similar help and support threads for2: LoadLibrary failed with error 126
Thread Forum
"Failed-Virus scan failed" error when making downloads on chrome Browsers & Mail
nvidia installer failed error all basic fixes FAILED Drivers
Error: Wrapper-CreateFile failed with Error 5: Access is denied Software
Installation failed - error 0x80070241 Installation & Setup
DHCP failed error 5 Network & Sharing
Windows 7 failed to upgrade error Installation & Setup
Installation Failed - Error 0x08007000D Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:07 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33