Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: No Audio Output Device Installed...again

24 Mar 2010   #1

Windows 7 professional x64
No Audio Output Device Installed...again

I know this is probably the onemillionth time this has been posted but I like the personalized service everyone gets so now its my turn.
I just installed windows 7 on my laptop and I am getting the dreaded red x icon and the error message saying there is no audio device, and I cannot for the life of me figure out where to get a driver. After reading some other forums I realized that I also had no clue what I was doing so here is what I found after following some other peoples directions...

device manager>sound, video...>hd audio devices>properties>details>hardware ids:


Can anybody help me, or am I just doomed to have a mute laptop?

My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2010   #2

Windows 7 Enterprise x64

What is the actual device listed under...device manager>sound, video...>hd audio devices> ?

That's what your going to have to find a driver for, is the sound device. I assume your using onboard sound, and not a sound card?
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2010   #3


what is your laptop then we can find the laptops specs and then download driver
My System SpecsSystem Spec

24 Mar 2010   #4

Windows 7 x64 pro/ Windows 7 x86 Pro/ XP SP3 x86

Realtek high def audio, i think.

My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2010   #5

Windows 7 Enterprise x64

Why guess at it? I'm waiting for the OP to come back. If the OP wants this issue to be resolved, posting wouldn't be a bad idea....LOL
My System SpecsSystem Spec
31 Mar 2010   #6

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3

cavedude, bill2 and mak777. Ya'll need to go to your User CP and then edit system specs and fill them out. This will finish the signing up to this site and will help others help you in the future. Thanks guys. Fabe
My System SpecsSystem Spec

 No Audio Output Device Installed...again

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
No Audio Output Device is Installed
I believe this is an issue regarding an update. I had this issue before and did a system restore to back before I had installed a certain program, and the issue went away. Now however, I do not have a restore point that will go far enough back. I started up my computer today and I was hit...
no audio output device installed
This is my wife's sony vaio, and she has had this problem with no sound on her laptop, when checking the volume control it says no audio output device installed. In device manager it says that she has Intel display audio. I need major help here please.
Sound & Audio
No AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED, this is the message l got on sound icone since l installed windows 7 l have downloaded it several time the latest one it shows on control panel but not on device manager, l guess this is not really installed but l keep installing it and restat the laptop...
Sound & Audio
No audio output device installed
I bought a generic computer. It had windows vista installed and it used to display a message that No audio output device is installed . I recently installed windows 7 home premium 32 bit on it but it still says the same thing. I went to properties of it and found following error message.This device...
Sound & Audio
No audio output device installed...Tried everything, need some help.
All fixed...Hardware issue. Stripped it down and rebuilt it. Booted up and installed the drivers....woohoo I have sound Hi, I have had this problem now for a couple of months. What I have tried: Reinstall windows 7 Update bios Install the realtek high definition audio...
Sound & Audio
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed
Hello. Im having the dreadful "No Audio Output Device is Installed" problem on my realtek audio. It worked some months ago, but im in no position to do a roll back. Im sure the hardware is just fine, it works with Ubuntu. The computer is a Dell Vostro 430. My OS is win7 64bit. I tried...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:31.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App