Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Sony Vaio webcam driver - need help

02 Jul 2010   #1

Windows 7 Ultimate 32bits
 
 
Sony Vaio webcam driver - need help

Hi, my first post here

As the title says, im having problems with my VGN-FZ4000 webcam. I`ve read almost every post on the web, some on this forum, downloaded tons of drivers, but nothing seems to work.

Right now, in the device manager, the webcam is shown as "Sony Visual Communication Camera VGP-VCC6". With this driver i managed to lit the little green led next to the cam, but the cam shows just a black screen. (tested with "MSN Live 2009" and "ArcSoft Webcam Companion" - downloaded from Sony eSupport)

Again, i have a VGN-FZ4000 running Windows 7 Ultimate 32bits.

I beg for any help. Its been almost 2 months already im trying to make this little !@#$ to work.
Thanks!

My System SpecsSystem Spec
.

03 Jul 2010   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Pro 64 SP1
 
 

Welcome to the forum,

So is there a notification symbol next to "Sony Visual Communication Camera VGP-VCC6"

in device manager?

I'm guessing this vaio originally came with Vista? did the webcam work before?

Here's some possible help listed here,

http://www.kb.sony.com/selfservice/m...odel=VGNFZ4000

Post back if you have any questions or need more help.
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2010   #3

Windows 7 Ultimate 32bits
 
 

Thanks for the help... ive tried the tips found on that link u posted, but no luck. Maybe the driver that came with my Windows 7 is corrupted or something.
In device manager there is no notification at all... it says the device works fine.
The previous owner said the webcam worked fine with Vista.

Any other suggestions?

Im about to give up...

Thanks again
My System SpecsSystem Spec
.


03 Jul 2010   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Pro 64 SP1
 
 

Do you have the system software for that as well, as mentioned here,

View Document 0 136568183

Seems to me there should be an application to control the settings,

Is there anything listed in your programs?

It also says that it can only be used by one application at a time so you could

check to make sure it's not in use by something else.

Probably couldn't hurt to uninstall your old driver and reinstall a fresh one

just to be sure.

Hopefully someone who is more familiar with this issue can come along

and enlighten us, until then we'll keep trying what we can.
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2010   #5

win 7 ultimate32bit, Win8.1pro wmc 32bit
 
 

hi aboriani, i would follow the advice given by derkimo and reload the driver and software for the webcam , here is the link to the Windows 7 32bit driver Sony eSupport - VGN-FZ4000 - Software Updates & Drivers
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2010   #6

Windows 7 Ultimate 32bits
 
 

I`ve downloaded both softwares available on Sony eSupport site. Same result... the green led lights, but the screen stays black. I`ve tried to run 2 different programs at the same time using the webcam, just to be sure, and i obviously recevied the message saying the webcam was already in use by another software.

Reinstalling the driver didnt worked too... did that about 300 times already

Sony doesnt provide drivers for Windows 7. All they say is Windows 7 come already with the necessary drivers.

My guess right now is that something else may be messed up, like chipset drivers, or something similar. Device manager shows 2 items with a notification icon: "Unkown Device" (ID: ACPI\SNY5001 *SNY5001) (read somewhere on the web that this is a device for the upper keys like volume, stop, etc...) and "Mass Storage Controller" (guess its the SD card reader, but i dont care about it right now).

Im counting on you guys! help!!
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2010   #7

win 7 ultimate32bit, Win8.1pro wmc 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by aboriani View Post
I`ve downloaded both softwares available on Sony eSupport site. Same result... the green led lights, but the screen stays black. I`ve tried to run 2 different programs at the same time using the webcam, just to be sure, and i obviously recevied the message saying the webcam was already in use by another software.

Reinstalling the driver didnt worked too... did that about 300 times already

Sony doesnt provide drivers for Windows 7. All they say is Windows 7 come already with the necessary drivers.

My guess right now is that something else may be messed up, like chipset drivers, or something similar. Device manager shows 2 items with a notification icon: "Unkown Device" (ID: ACPI\SNY5001 *SNY5001) (read somewhere on the web that this is a device for the upper keys like volume, stop, etc...) and "Mass Storage Controller" (guess its the SD card reader, but i dont care about it right now).

Im counting on you guys! help!!

the link i posted is for the Windows 7 32bit drivers
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2010   #8

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Pro 64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by aboriani View Post
I`ve downloaded both softwares available on Sony eSupport site. Same result... the green led lights, but the screen stays black. I`ve tried to run 2 different programs at the same time using the webcam, just to be sure, and i obviously recevied the message saying the webcam was already in use by another software.

Reinstalling the driver didnt worked too... did that about 300 times already

Sony doesnt provide drivers for Windows 7. All they say is Windows 7 come already with the necessary drivers.

My guess right now is that something else may be messed up, like chipset drivers, or something similar. Device manager shows 2 items with a notification icon: "Unkown Device" (ID: ACPI\SNY5001 *SNY5001) (read somewhere on the web that this is a device for the upper keys like volume, stop, etc...) and "Mass Storage Controller" (guess its the SD card reader, but i dont care about it right now).

Im counting on you guys! help!!
Everything on this page is for windows 7,

Sony eSupport - VGN-FZ4000 - Software Updates & Drivers

It sounds like this ID: ACPI\SNY5001 *SNY5001 is the function keys.

Do you have all your updates via windows update?

Have you got this installed?

Sony eSupport - VGN-FZ4000 - Software Updates & Drivers

Also what about the "VAIO Camera Capture Utility software" ,

did you see if that was on your system?
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2010   #9

win 7 ultimate32bit, Win8.1pro wmc 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by derekimo View Post
Quote   Quote: Originally Posted by aboriani View Post
I`ve downloaded both softwares available on Sony eSupport site. Same result... the green led lights, but the screen stays black. I`ve tried to run 2 different programs at the same time using the webcam, just to be sure, and i obviously recevied the message saying the webcam was already in use by another software.

Reinstalling the driver didnt worked too... did that about 300 times already

Sony doesnt provide drivers for Windows 7. All they say is Windows 7 come already with the necessary drivers.

My guess right now is that something else may be messed up, like chipset drivers, or something similar. Device manager shows 2 items with a notification icon: "Unkown Device" (ID: ACPI\SNY5001 *SNY5001) (read somewhere on the web that this is a device for the upper keys like volume, stop, etc...) and "Mass Storage Controller" (guess its the SD card reader, but i dont care about it right now).

Im counting on you guys! help!!
Everything on this page is for windows 7,

Sony eSupport - VGN-FZ4000 - Software Updates & Drivers

It sounds like this ID: ACPI\SNY5001 *SNY5001 is the function keys.

Do you have all your updates via windows update?

Have you got this installed?

Sony eSupport - VGN-FZ4000 - Software Updates & Drivers

Also what about the "VAIO Camera Capture Utility software" ,

did you see if that was on your system?

you will also find the card reader drivers there also, thanks derekimo for the added info
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2010   #10

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Pro 64 SP1
 
 

You're welcome pebbly, good point you made as well.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sony Vaio webcam driver - need help





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:52 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33