Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IE9: Settings and system object not working

06 Apr 2011   #1
SaxJonas

Windows 7 Professional x64
 
 
IE9: Settings and system object not working

Hi everyone,

I've stumbled upon a delicate problem which I've now spent the last couple of hours researching on the internet with little success.

I'm creating a gadget which basic functionality relies on an IFRAME.
In this iframe I have a page loading with a bunch of ajax. Now bear with me because this is where it gets tricky.

This ajax page does not load if IE9 is in browser mode IE9 and document mode IE7,IE8 or BackComp/Quirk mode. I can explicitly set the document mode to IE9 at which point the browser mode and document mode is matching. This will make the ajax page load just fine but this creates another problem.

When IE9 is in IE9 browser/document mode, the settings button disappears. After some debugging I see that it is because it's most likely not recognizing the "System(.Gadget)" object. So it's either the main content not working or not being able to use the System object and settings properties.

To sum up: Gadget settings are not working when IE9 is in IE9 mode. Likewise if I set IE9 to be in IE8 mode the iframe stops working because of ajax errors.

Any help appreciated!
/Jonas


My System SpecsSystem Spec
11 Apr 2011   #2
ButzYung

Windows Vista
 
 

It seems I am not alone. I was aware of this problem since IE9 RC, and it isn't fixed in the final version of IE9. When you set the gadget page to load in IE9 document mode, the native gadget object (namely the "System" object) will become inaccessible. This will affect everything that requires this System object to function, including the settings panel.

In your case, I think you can simply stick to IE8 document mode. I don't know how you code your gadget, but I guess IE8 (mode) should provide enough features to make things work, unless you are trying to use HTML5, SVG or something like that. In my own case, I need HTML5 and SVG so I have to use IE9 mode. This problem "encouraged" me to try emulating the whole System object with JavaScript, and it ends up that I can make my gadget work as a standalone application (HTA) WITHOUT the Sidebar gadget platform... LOL
My System SpecsSystem Spec
11 Apr 2011   #3
SaxJonas

Windows 7 Professional x64
 
 

Thanks for the reply! Feels good to know I'm not alone

Unfortunately IE8 won't work for me as I'm loading an iframe w/ pretty complex js in it. The iframe loads perfectly in IE9/IE9 mode and IE8/IE8 mode. With IE9/IE8 however, it will not load. So if I set it to document mode IE8 it will run in Browser mode IE9 and document mode IE8 (Referred to as IE9/IE8 above).

I'll just have to do without the settings for a while, which is pretty ok I guess.

Thanks again and I'll keep you posted if I find a solution
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IE9: Settings and system object not working




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Object reference not set to an instance of an object
Please help me Object reference not set to an instance of an object. at Tube_Detonator.Main.Updated() at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbackDo(ThreadMethodEntry tme) at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbackHelper(Object obj)
General Discussion
Up key not working, Brightness stuck on low settings (FN+UP)
I have a dell latitude d620 and one day the up and left keys magically stopped working.. later on I had the brightest idea to see whats the lowest level of brightness possible, now I'm pretty much screwed because I cannot get the brightness back up to normal (which is a pain in the rear end) using...
Hardware & Devices
HDMI Sound randomly not working - test in settings gets it working?
I have started having an issue over the past week (config/drivers/etc not changed in months) where sound will randomly not be output by HDMI. System config/specs... Win7 SP1 all patches, nearly a stock install... only running WMC and XBMC. Only 3rd part stuff installed are SpeedFan an ATI...
Sound & Audio
Power settings in Win 7 not working?
I use Performance mode, and set it to NEVER turn off ANYTHING, including the monitor. I hit apply, etc etc. It will hold this setting for a while, then after a reboot, or turning off at night, it loses this setting, and reverts to turn off monitor after 20 minutes. Why is Windows 7...
General Discussion
Screensaver and Power settings not working
I am running win7 7000 x64 on a quad core intel box. Most things have been working great but I have been having one annoying problem, the screensaver won't start, and neither will the power saving settings (i.e. turning off monitor, computer sleep) Basically I am wondering if anyone else has...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:51.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App