Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Gadgets not working...

21 Nov 2008   #11
waymack91xj

Windows 7 Ultimate 32-bit build 7000
 
 

It's possible, I didn't realize it was a full blown feature, I'll try that and get back to you!


My System SpecsSystem Spec
.
23 Nov 2008   #12
waymack91xj

Windows 7 Ultimate 32-bit build 7000
 
 

Well, I checked that and they were installed, the mem usage leaves only about 70mb. I'm fairly sure it's due to low RAM, I'll update again after I put more in.
My System SpecsSystem Spec
23 Nov 2008   #13
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Hello again.

Thanks for posting back; we will be watching for further updates on your situation.

Keep us informed!













Later Ted
My System SpecsSystem Spec
.

28 Nov 2008   #14
kayzee

Dual booting Vista & 7 Ultimate
 
 

I'm using 512Mb RAM and also have this problem! So it would seem that it could definitely be down to that, I can still run sticky notes though, although I find them not as good as the Vista version.
My System SpecsSystem Spec
18 Dec 2008   #15
kanwar89

Windows 7 build 6956
 
 

waymack91xj, i had the same problem and i found the solution in some other thread of this forum. disabling the user account control causes this problem. enabling back the UAC may solve your problem. see if it helps.
My System SpecsSystem Spec
23 Dec 2008   #16
waymack91xj

Windows 7 Ultimate 32-bit build 7000
 
 

Nope, was a RAM issue. It was filing it up on mem and wouldn't run Aero either. Upgrading caused Aero to return and Gadgets to work. UAC is disabled on both comps too and everything seems to be working fine for me.

Also, don't feel like I've forgotten lol, I just upgraded the RAM on Monday.
My System SpecsSystem Spec
23 Dec 2008   #17
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Hello again waymack91.

We never thought you'd forgot. Glad to hear you've found the problem!
















Later Ted
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2009   #18
Bean

XP service pack 3 & Windows 7068 64-Bit
 
 

Hi, I have the same problem with the Gadgets.
I check my permissions and the Programs and Features and its supposedly turned on but still doesn't work.

It initally worked when i installed.

Any ideas?

Thanks, Bean
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2009   #19
Mark

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

You need UAC on for gadgets to work.
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2009   #20
Bean

XP service pack 3 & Windows 7068 64-Bit
 
 

Oh sorry i didnt realise, wasnt a vista user. How come?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Gadgets not working...




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
gadgets have stopped working
upon restart I message popped up the said windows gadgets have stopped working. what do I do?
Gadgets
gadgets not working.
hello,i uninstalled my mcaffe security today,as the trial period had expired,with the result my gadgets are not working now,i have installed the avg free 2013 security.i used system recovery,to see if that would bring them back,but no luck,the gadgets are there but in blank boxes,there in an error...
Gadgets
Gadgets not working properly
Hii.. My win 7 gaddgets r displaying as black on desktop wen i install a new gadget or win7 default gadgets.. I'm uploading screenshots pls help me...
Gadgets
windows gadgets not working...
my windows gadgets not working. when i trying to trag gadget to desktop, a black screen appeard at the place of gadget. please help:cry:
Customization
Can't get gadgets working, help please!
Hi all, I'm new to these boards but am needing some help. I have gone through all the relevant posts I have found via Google, some of which I found here on this board and have not been able to get the gadgets in windows 7 working properly. I recently purchased a copy of Everest to monitor all...
Gadgets
Gadgets not working
HP Laptop, Pentium dual core T4200 @ 2GHz w/ 3GB RAM. I formatted the HDD, then ran a clean installation of Windows 7 64-bit Ulitmate (enterprise edition) on my laptop that was running Vista. I now have partial gadgets working, date and time work fine, calendar works fine. I however can no...
Gadgets


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:31.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App