Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: age of empires not working

14 Apr 2012   #1
AgeOfEmpires

windows 7
 
 
age of empires not working

Hi , After i installed all three disks i went on to play the game and all of a sudden the the game was unable to load up.In the bottom right corner of the screen a blue box comes up saying my graphics have automatically changed to window 7 basic but then still didnt work :S ,

any help please to why its not working and what i can do to make it work again


My System SpecsSystem Spec
.
14 Apr 2012   #2
Trinty

Windows 7 Ultimate x64 - Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by AgeOfEmpires View Post
Hi , After i installed all three disks i went on to play the game and all of a sudden the the game was unable to load up.In the bottom right corner of the screen a blue box comes up saying my graphics have automatically changed to window 7 basic but then still didnt work :S ,

any help please to why its not working and what i can do to make it work again
Hello and welcome to SF forums...

Try this :

For advanced users :
1. Enter Task Manager
2. Click tab Process
3. Find Age of Empries process and terminate it.
4. Start game again.
If that dont work do stet 1,2 and 3 again and
1. Go to game folder where you installed this : for example C:\Program Files\Age of Empires\
2. Run game from this folder.
For standard users :
1. Run it normally.
2. If it dosent work , restart your computer.
3. Go to game folder where you installed this : for example C:\Program Files\Age of Empires\
4. Run game from this folder.

I had same problem with my GTA:SA. I fixed with this.

Trinty.
My System SpecsSystem Spec
14 Apr 2012   #3
AgeOfEmpires

windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Trinty View Post
Quote   Quote: Originally Posted by AgeOfEmpires View Post
Hi , After i installed all three disks i went on to play the game and all of a sudden the the game was unable to load up.In the bottom right corner of the screen a blue box comes up saying my graphics have automatically changed to window 7 basic but then still didnt work :S ,

any help please to why its not working and what i can do to make it work again
Hello and welcome to SF forums...

Try this :

For advanced users :
1. Enter Task Manager
2. Click tab Process
3. Find Age of Empries process and terminate it.
4. Start game again.
If that dont work do stet 1,2 and 3 again and
1. Go to game folder where you installed this : for example C:\Program Files\Age of Empires\
2. Run game from this folder.
For standard users :
1. Run it normally.
2. If it dosent work , restart your computer.
3. Go to game folder where you installed this : for example C:\Program Files\Age of Empires\
4. Run game from this folder.

I had same problem with my GTA:SA. I fixed with this.

Trinty.




when i go to tab process , the programme is automatically terminated and i have just got a message saying binkw32.dll is missing , what does this mean
My System SpecsSystem Spec
.

14 Apr 2012   #4
AgeOfEmpires

windows 7
 
 

when i go to tab process , the programme is automatically terminated and i have just got a message saying binkw32.dll is missing , what does this mean
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2012   #5
gladson1976

Windows 7 Ultimate x64 (XP, 98SE, 95, 3.11, DOS 7.10 on VM) + Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx
 
 

My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2012   #6
AgeOfEmpires

windows 7
 
 

cheers for the link however i go to extract the bink and says access denied ?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 age of empires not working




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Will my computer run Age Of Empires 3??
Here are my system specs Manufacturer TOSHIBA Model Satellite L650 Total amount of system memory 4.00 GB RAM System type 64-bit operating system Number of processor cores 2 Storage --------------------------------------------------------------------------------
General Discussion
Age of Empires 3 not working
Hello, I recantly upgraded my computer from windows XP (service pack 3) to windows 7 (32 bit). On windows XP I had age of empires 3 installed which was running perfectly (My computer is more than good enough to use windows 7 by the way). Age of Empires 3 installed correctly but when I try...
Gaming
binkw32.dll not working for age of empires
hi after installing and loading the game , a message saying binkw32.dll is unresponsive blah blah blah.Ive tried microsoft website but i get to step 7 when extracting this and transfering it is not available , any help ?
Gaming
Age of empires
Can some please tell me if age of empires, will play using windows 7? Thanks, Sarah.
Gaming
Age of Empires II
Hi, I have a problem with Windows 7. I can play Age of Empires II, because the whole picture is green! The video is up to date,knows someone who is wrong? Thx
Gaming
Age of Empires III! [ALL]
Hello, sorry. I have searched around the forum and I've found out that Age of Empires III does work on Windows 7 BUT I'm too newbie to understand. Can someone please tell me how to make it work? Actually, I'm just having some small issues rather than those extreme ones like whenever I play the...
Gaming


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:01.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App