Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Grand Theft Auto IV Video Problem


06 Sep 2012   #1

Windows 7 Pro 64-bit
 
 
Grand Theft Auto IV Video Problem

Hey Guys,

The problem I am having with GTA IV is that when I am playing the game it is very choppy. I have monitored my system temps, nothing is running to hot. I've done google searchs to try and find a fix and all i've found is that they tell you to update with the latest patch. I've done so and nothing has changed.


Thanks
RitualJman

My System SpecsSystem Spec
.

06 Sep 2012   #2

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by RitualJman View Post
Hey Guys,

The problem I am having with GTA IV is that when I am playing the game it is very choppy. I have monitored my system temps, nothing is running to hot. I've done google searchs to try and find a fix and all i've found is that they tell you to update with the latest patch. I've done so and nothing has changed.


Thanks
RitualJman
you tried lowering the detail distance? even though you have a fantastic system, it's a port of a console game and is not optimized for PC at all.
My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2012   #3

Windows 7 Pro 64-bit
 
 

I'll give it a try when I get home!


Thanks
RitualJman
My System SpecsSystem Spec
.


06 Sep 2012   #4

Windows 7 Home premium 64bit SP1
 
 

For me I leave it at the default settings that gta iv recommends me, for me it says i can play with everything high and draw distance at 25 and vehicle density 45,view distance 40 and aa x4 is what it gives me and it runs smooth for me like that at my native res. Get 60fps in benchmark average since i got v-sync on but lowest dip i see is 45 but runs avg at 50-55 from what i see on my machine. LOL it's kind of random though,ran like at 45fps avg before i reinstalled windows and i just recently reinstalled windows last week and now i get almost 50-60fps avg.BTW running latest patch 1.0.0.7 and installed it manually and updated gfwl after letting it go with one run on the unpatched version then saved and exited and installed the newest patch and it runs fine for me.
My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2012   #5

Windows 7 Pro 64-bit
 
 

I'll set everything to recommended settings.
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2012   #6

Windows 7 Pro 64-bit
 
 

I set every thing to recommended setting and it works fine.

Thanks
RitualJman
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2012   #7

Windows 7 Home premium 64bit SP1
 
 

Glad we could help you
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Grand Theft Auto IV Video Problem




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:02 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33