Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: gaming video performance issue`s

01 Nov 2012   #1

Windows 7 Ultimate Edition (64-bit) Service Pack 1
 
 
gaming video performance issue`s

Hello,

I have a problem with several games that when a cutscene comes the movie is very laggy and the sound lags very badly. But this isn`t with the start of the game it`s like after about 30-60 minutes of play time. And it only gets laggy with cutscene`s after the cutscene I can play further normally.

I have this problem with several games the ones that gave the moest problems are:
Prototype
Skyrim
Starcraft 2

With starcraft 2 the movies don`t lag very much but the sound lags and after that it stays behind.
Very annoying playing games like this.

My specs of my PC are:

OS: Windows 7 Ultimate (64-bit)
RAM: 8 GB
CPU: Intel core i7 860 @ 2.80 GHz
Sound Card: Syncmaster-1 (Nvidia High Defin | SPDIF interface (TX0) | SPDIF interface (TX1) | VIA High Definition
Screen Resolution: 1680 x 1050
HDD: 120 GB SSD (On this disk the OS is installed and the games in question)
HDD: 2x 1 TB Hard disk
Motherboard: ASUSTeK Computer INC. Maximus III GENE

If I put my sound options on SPDIF interface (TX0) or (TX1) I don`t have any sound. It should be an extra sound card in my computer.
All the drivers I have updated as much as I can.

I hope someone can help me cause I`m getting desperate.

My System SpecsSystem Spec
01 Nov 2012   #2

Windows 7 Home Premium 64bit sp1
 
 

could be a DX issue you should try to update your direct x runtime again
My System SpecsSystem Spec
01 Nov 2012   #3

Windows 7 Ultimate Edition (64-bit) Service Pack 1
 
 

Hello,

Thanks for the soon reaction I have googled to Directx runtime and come on the microsoft website the newest version it says there is version 9.29.1974 from 4-18-2011.

When I try to install I get the notification you have a newer or the same version already installed.

Do you have any more idea`s/suggestions?
My System SpecsSystem Spec
.


01 Nov 2012   #4

Windows 7 Home Premium 64bit sp1
 
 

if it is not direct x giving you a issue try a better driver for your GPU ussually that fixes the issue or even go back to a driver that is better then the one you have now

This issue is common amounst drivers and recently people have been having your issue as well try a different driver
My System SpecsSystem Spec
01 Nov 2012   #5

Windows 7 Ultumate x64
 
 

I have myself noticed that..sometimes, "unfortunately" older drivers work better than newer drivers..and what graphics card do you have..it matters on that too.
My System SpecsSystem Spec
01 Nov 2012   #6

Windows 7 Ultimate Edition (64-bit) Service Pack 1
 
 

oh I`m sorry I see now that I forget to put my graphic card there it`s a NVIDIA Geforce GTX 560 Ti.

I installed all the drivers that came out cause this problem is actually going on for some time now. I think I installed like 3-4 maybe 5 drivers since I have this PC.

Should I still try to downgrade it to an older version?
My System SpecsSystem Spec
01 Nov 2012   #7

Windows 7 Home Premium 64bit sp1
 
 

well i seen in threads people called Nvidia support and got Beta driver for that issue but that was some time ago
My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2012   #8

Windows 7 Ultumate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Sygron View Post
oh I`m sorry I see now that I forget to put my graphic card there it`s a NVIDIA Geforce GTX 560 Ti.

I installed all the drivers that came out cause this problem is actually going on for some time now. I think I installed like 3-4 maybe 5 drivers since I have this PC.

Should I still try to downgrade it to an older version?
oh my god..we are using the same card!!! well Try downgrading it. and see if it works..! and with ur config and the card, the lagging is not expected! iv played 'em all nt with 560 though...with 260..!
My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2012   #9

Windows 7 Ultimate Edition (64-bit) Service Pack 1
 
 

At the moment i downloaded and installed the latest beta driver I will test this tonight.
If this gives the same issue's I will try to downgrade and let you know what the results are.
My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2012   #10

Windows 7 Ultumate x64
 
 

alright good luck!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 gaming video performance issue`s





Thread Tools



Similar help and support threads for2: gaming video performance issue`s
Thread Forum
Getting Better Gaming Performance Gaming
Solved GFX Issue with glitch when video playback during video gaming Graphic Cards
gaming performance issue . Gaming
CPU performance issues in gaming and video playback? Performance & Maintenance
Poor Gaming Performance Gaming
Win 7 Gaming Performance Gaming
Best performance for gaming Gaming

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:22 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33