Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Age of Empires 2: AoC expansion

24 Jan 2009   #1
Anarchitect

 
 
Age of Empires 2: AoC expansion

Hi guys,

I installed W7 and so far it's been working fine. However, I ran into a problem. When I try to play my AoE 2: the Conquerors expansion, everything works. When I start a game, some of the graphics (trees, grass and water) seem highly corrupted (mostly they're much to 'red'). When I put the resolution on 800x600, it works. When I try 1024x768, I get the weird corruption.
I tried most of the compatibility modes (XP, W2000, W98, all with different combinations of DPI/Visual Themes/256 colors etcetera). Does anybody have an idea?

Thanks in advance!


My System SpecsSystem Spec
.
24 Jan 2009   #2
Mark

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

Have you tried updating your display drivers?
My System SpecsSystem Spec
24 Jan 2009   #3
Anarchitect

 
 

I have now, but to no avail. Any other ideas?
My System SpecsSystem Spec
.

24 Jan 2009   #4
Mark

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

Have you updated your Direct X with latest from Microsoft, which is November I believe.
My System SpecsSystem Spec
24 Jan 2009   #5
Anarchitect

 
 

Yup, I got DirectX off the website, but it doesn't seem to help... Most of the graphics are perfectly okay, it's just a few sprites. However, when the mouse turns into the turning circle (you know, when it's processing), I can see that it's not really 'blending in', there's a bit of black around the circle. I think it's probably the same problem. The parts that look bad look like they're old .gif images.
My System SpecsSystem Spec
24 Jan 2009   #6
Mark

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

What are your system specs?
My System SpecsSystem Spec
24 Jan 2009   #7
Anarchitect

 
 

I'm running an Acer Aspire 5520 Laptop, with an AMD 64 X2 TL-58 1,9GHz, GeForce 8600M GS 512MB, 3 gigs of ram. I believe those are the important parts, but I might've forgotten some.
Cheers!
My System SpecsSystem Spec
24 Jan 2009   #8
Mark

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

Have you installed all your chipset drivers for your motherboard, also have you tried playing the game in compatibility mode for XP?
My System SpecsSystem Spec
24 Jan 2009   #9
Anarchitect

 
 

Yes, I have.
My System SpecsSystem Spec
24 Jan 2009   #10
64fanatic

Windows 7 Ultimate RC Build 7100
 
 

Make sure you're using the windows update drivers for nvidia cards, the later ones for vista though they may say they have windows 7 drivers break a lot of games.

Anyhow the corrupted colors, just alt-tab and then maximize again, worked for me back in the windows 98 days when that happened to me :P
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Age of Empires 2: AoC expansion




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Age of Empires II: The Conquerors Expansion graphics and crashing
Hello, I know that there are loads of threads about the graphics problems (the red grass and the purple oceans), and I do have that problem as well. Unfortunately, when I try and play a random map in compatability mode (I have tried multiple OS's) the game crashes when I fix the red grass +...
Gaming
ago of empires 2 the conquerors expansion.
My windows 7 premium 64 bit comp will install age of empires but refuses to run the game . I've tried adjusting the resolution and coloure bit but still no good.does anyone have any solutions to this problem?
Gaming
Portable Expansion Drive.
Hi, I have a Seagate USB3 500GB Portable Expansion Drive to accommodate my Back-ups and also any files I wish to 'transport' to another PC. I would prefer to leave the device connected to my PC except when I need to transport files. Will leaving it connected do any harm; should it be removed when...
Backup and Restore
automatic submenu expansion
Win7 Ultimate x 32, SR1 fully updated - I've disabled the "open Submenus" option in start menu but still getting regular popup windows. There was a registry entry I disabled previously which stopped it, but after recent updates it's back and I can't find or remember the reg entry I modified....
Performance & Maintenance
Partition expansion
I decided to delete the hidden Asus restore partition from my cloned hard drive. The drive had 2 partitions, the hidden one, then the C: drive (with system and data). This was before I found out that the Windows 7 Disk Management tool will not allow you to expand a partition to the left. So...
Installation & Setup
DA:O Expansion
For all you other Dragon Age origins fans out here: Dragon Age Origins - Awakening Looks like its scheduled for is scheduled for release in March. :D
Gaming


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:04.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App