Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: The saboteur not working

17 Mar 2013   #11
Frizzly

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

The thing that I cannot understand is, Why does the launcher work but the game itself doesn't


My System SpecsSystem Spec
.

20 Mar 2013   #12
Spidey1976

Windows 8.1 Professional x64
 
 

I'm not at home now to check, but my rig runs it just fine. Perhaps you can navigate to the install folder and set the privledges for the actual game by using the properties on the Sabateur exe file. I also load my game using the icon in the games folder (using the link in the start menu for games) without having origin running.
My System SpecsSystem Spec
20 Mar 2013   #13
Frizzly

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Spidey1976 View Post
I'm not at home now to check, but my rig runs it just fine. Perhaps you can navigate to the install folder and set the privledges for the actual game by using the properties on the Sabateur exe file. I also load my game using the icon in the games folder (using the link in the start menu for games) without having origin running.
nope not working I had already tried it
My System SpecsSystem Spec
.


09 Jun 2013   #14
Spidey1976

Windows 8.1 Professional x64
 
 

Update: some time in May this has now happened to my version of the Saboteur I have tried uninstalling the game (using Revo Uninstaller) to clear everything out and re-downloading. I get the same as the OP... The start-up screen immediately opens and I can set game options, but cannot play the game. Tried running the exe as admin, tried compatibility with XP and Vista and nothing. I am suspecting some sort of problem in a hidden cache that EA or the Origin client has installed, but I'm too afraid to mess around with their files.
My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2013   #15
Litho

Mindows 8.1 pro
 
 
fix - worked for me

Hey - I know this is really old now but I've just gone back to play it again and encountered this error. For it to launch for me I had to open origin, then rather than launch the game in origin go to where the game is downloaded to and launch the game .exe as admin (not the game launcher). This seemed to get around the error I had
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2013   #16
Chalky Emultion

 

Please open a new thread...
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2013   #17
smarteyeball

 
 

No need for a new thread, it was quite relevant to the original issue.

Thanks Litho
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2014   #18
Spidey1976

Windows 8.1 Professional x64
 
 
Solved!!!!

Solved for me at least... The Saboteur does NOT like any more than 4 cores on a cpu. Since I have a hex-core i7-3930K, I had to go into the bios settings and limit the CPU to 4 cores. I tested with just 4 cores and 4 cores in hyperthreading (4C/8T) and it WORKED just fine. Sadly, I will have to change the bios cpu core setting limit to 4 every time I want to play this game and then set it back to 6 cores for faster authoring of HD video and Blu-ray .

I do not have an hex or octo core AMD CPU to test this with.

Summary: Limit CPU to 4 cores with or without HT = Saboteur works.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 The saboteur not working




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Sound on Laptop and Desktop Randomly Stops Working and Working
So recently the sound on my desktop and my laptop has stopped working. For seemingly no reason. I really don't understand it. I first noticed it with my desktop. The sound just randomly stopped working. But not...entirely. It's really strange and complicated what's been happening, so bare with...
Sound & Audio
The Saboteur
What setting should I play The Saboteur with my current hardware, just a thought.
Gaming
mother boad DZ75ML-45k: Streo is working and 5.1 one is not working
Hi Friends, I bought Zebronics cabinet and the mother boad is DZ75ML-45k. I've installed the motherboard CD. In Sound, Streo is working and 5.1 one is not working. In 5.1, front L ,R is working. rear L&R, Center and subwoofer is not working. Kindly find below the screen shot. Thanks...
Sound & Audio
My mouse Usb port stops working. but starts working again after a day.
Hello! I'm using my laptop in a desktop mode. but some days when i start up the computer the mouse is on (Sees the red optical light.) But the cursor dont move when i move the mouse. when i drag the cable out and in again the ligh wont turn on. i change usb port and it works. 1-3 days later the...
General Discussion
Internet not working, windows update, ping, DNS, etc. working fine
Hello, I've got a Dell laptop here that isn't functioning properly. I can't get this to work for the life of me! I am currently using this laptop with a different hard drive, it's the install on the SSD that doesn't work. I know that the quick fix would be to simply reload windows, but I don't...
Network & Sharing
HDMI Sound randomly not working - test in settings gets it working?
I have started having an issue over the past week (config/drivers/etc not changed in months) where sound will randomly not be output by HDMI. System config/specs... Win7 SP1 all patches, nearly a stock install... only running WMC and XBMC. Only 3rd part stuff installed are SpeedFan an ATI...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:32.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App