Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: StarCraft fix holy cow!


07 Feb 2009   #11

Windows 7 x64
 
 

Wow, excellent post. I just went to pop in SC - BW and wow, I thought I was going to have to give up. Tried disabling all Aero and everything with still no luck. I brought up resolution box and bang, everything is fine.

I also had no luck check marking all the setting except run in compatibility mode. It would work for 1 second then the crappy colors came back. running 16.1

Thanks for the excellent thread

running 6600GT using the pre-release Nvidia WDDM 1.0 drivers

My System SpecsSystem Spec
.

15 Feb 2009   #12

Windows 7
 
 

One trick that has always worked for me was going from 32-bit colors to 16-bit colors. The steps are:

1. Right-click on the Desktop, choose Screen Resolution.
2. Click on Advanced Settings (next to Orientation)
3. Click on the Monitor tab, then choose High Color (16-bit) from the colors dropdown.
4. Click on Apply.
5. Confirm the display settings prompt.

You'll lose the fancy Aero effects, but Starcraft should now work fine. Of course, after you're done playing you can always switch back to 32-bit color mode.

Bonus tip: If you're playing Starcraft and the colors get messed up (mini-map goes black, etc), simply Alt-tab out of Starcraft and Alt-tab back in.
My System SpecsSystem Spec
20 Feb 2009   #13

windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Gamerguy View Post
Hm this is great.
Now only if we can get a World of Warcraft fix...
WoW works fine for me..whats the problem
My System SpecsSystem Spec
.


17 Apr 2009   #14

Windows 7
 
 

Hi,

So i have Windows 7 64 bit build 7077.

Your different Fix(screen resolution changer / 16 bit etc...) works when the game is in none scaling mode...but i have a widescreen. But when i use maintain aspect ratio from the ATI CCC, the 4:3 is ok, but color are messed up again....

Any solutions?
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2009   #15

Windows 7 (7127)
 
 
just fyi

Actually i have a widescreen monitor and 19"s with the widescreen as my main. its not the screen size, this fix WORKED on any monitor. the problem is that its not working on newer builds. I noticed around build 7068 my "fix" stopped working.

I've currently reverted to 7000 again, because of stability issues with the latest builds, if I were you I'd wait until RC1 rolls out. Let me know if you discover anything though!
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2009   #16

Windows 7
 
 

well i have build 7077 and its very stable and got more drivers (my portable mp3 has drivers with this build) so i wanted to keep that one...

and i just found out that the fix does work, u just to have to had (and only) -run in 256
-disable visu
-disable desktop
-disable scaling on HDPI

and then the open the resolution screen trick works again !
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2009   #17

Windows 7 (7127)
 
 

Personally i would run it in a virtual PC... I like to play the ultimate doom games once in a while anyway.

I going to look around and see if you can still run SC in a window (latest version), perhaps it wont have this error then.
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2009   #18

Windows 7 32bit 7077
 
 

I have tried all the fixes suggested in this thread, and my Starcraft is still all wrong coloured.

HOWEVER, it does, rarely, work fine. There's no pattern to it tho. I could be trying out the suggestions from this thread and it would work (once) and then I'd try to run it without any compatibility settings and it would be OK again (once).

So far I haven't been able to get the game to display correctly "two times in a row", that is, if I get it to work and exit the game, not once have I been able to get it instantly back up with the correct colours.

Oh, and I'm running the latest Starcraft version as well.
My System SpecsSystem Spec
20 Apr 2009   #19

Ubuntu 11.04 (x86) & Windows 7 Professional (x86)
 
 

Wow, awesome fix... I thought SC was just a pipedream for me... until now!
My System SpecsSystem Spec
03 May 2009   #20

Windows 7 Ultimate 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Shaamaan View Post
I have tried all the fixes suggested in this thread, and my Starcraft is still all wrong coloured.

HOWEVER, it does, rarely, work fine. There's no pattern to it tho. I could be trying out the suggestions from this thread and it would work (once) and then I'd try to run it without any compatibility settings and it would be OK again (once).

So far I haven't been able to get the game to display correctly "two times in a row", that is, if I get it to work and exit the game, not once have I been able to get it instantly back up with the correct colours.

Oh, and I'm running the latest Starcraft version as well.
Same here, I've tried everything said in this thread and nothing works... I'm using build 7100 if that matters...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 StarCraft fix holy cow!




Thread Tools



Similar help and support threads for2: StarCraft fix holy cow!
Thread Forum
Holy Blessing Batman! Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:49 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33