Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: GTA 4 Not using GPU properly

22 Oct 2009   #11

Windows 7 Professional 64Bit

Quote   Quote: Originally Posted by torrentg View Post
On just about every new game, my system plays it well enough and smooth. Usually on high or highest settings. GTAIV completely owns my system and runs at less than 10 fps. Poor coding for sure. I've seen places on the net that show you how to tweak rendering and that promise to up framerates while actually making the game look better. I haven't bothered. Google it and you may find what I have. I remember there was even a video about this on Youtube.

Must say that i love your CPU (its the same as my old CPU and it did a hell of a good job )

But i will try and look for these tweaks

My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2009   #12

7600.20510 x86

Heh heh, cool. Out of curiosity, I know each individual chip is different, but did you overclock it? If so, by how much?

The highest stable I can get mine is in my specs. Anything higher causes crashes. More frequently the farther up in clock speed that I deviate. It's not the memory doing it either I don't think. Crashes happen exactly same with different brand of memory. And now I'm using OCZ performance memory.

I can get Windows to boot at like 3.65 gHz but that's all it will do for the most part. Anything else, once in Windows, will reboot the system.

I am on stock cooling though.
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2009   #13

Windows 7 Professional 64Bit

I had a fail power supply so i only had it overclocked like 10% any higher resulted in the CPU Fan run at 100% and the CPU not doing anything (Black screen)

Had to reset the bios to get my computer back to work XD
My System SpecsSystem Spec

24 Oct 2009   #14

Windows 7 Professional 64Bit

Any word on R* making a patch to fix this thing ? i would love to play this game on max details.
My System SpecsSystem Spec

 GTA 4 Not using GPU properly

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
How do I shut down properly?
Sometimes my laptop doesn't shutdown at all. When it happened for the first time I was frightened and I left it all by itself to shut down. It didn't shutdown even after 19 Hours :shock: I called a local technician and he came all along just to remove my battery and restart it. It doesn't happen...
Hardware & Devices
Will Windows 7 run properly in my PC???
My PC has the following configuration: 1>Motherboard P5VD2-MXSE 2>Processor:Intel Pentium 4 HT 3.20 GhZ 3>Express Card: Radeon HD 5450 1024 MB 4>RAM: DDR2 -2GB 5>Hard Drive:80 GB with 23 GB in C drive. More: My PC's CPU-z Saved Report:See in attached files.
Installation & Setup
Why won't my ram fit properly?
I have an inspiron 570 desktop with 4gb of ram already installed. I went on crucial, and it found compatible RAM, 1gb 240pin ddr3 128mx64. When I opened my computer up, there were 4 slots, 2 blue ones with the default ram, and 2 open black ones. I couldn't get the ram to seat properly, it took a...
Hardware & Devices
not installing properly, one HDD may not be recognized properly
okay so I'm trying to install a new copy of Win7 onto my machine. i usually have my main drive as a RAID 0 setup of two WD 500Gb sata3 HDD's. the problems first started upon first attempt. BIOS recognized my RAID, windows also recognized my RAID with full capacity. install went great until it...
Installation & Setup
Not starting up properly?
Is Windows 7 . . . - x86 (32-bit) or x64 ? 32 bit - the original installed OS on the system? Yes - an OEM or full retail version? OEM - What is the age of system (hardware)? Around 10 months
BSOD Help and Support
Not able to Log On Properly
I installed Windows 7 (xp already installed) and went to documents and settings and took owership and changed the persmissions of the "User Ishq File" Now when i try to log on to XP user it says. WIndows can't log on the user's profile but has logged you on as the default profile for the...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:58.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App