Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: CS:S & Vent issues on Win7 HP

05 Nov 2009   #1
sourceroots

Windows 7 Home Premium
 
 
CS:S & Vent issues on Win7 HP

OK... so I just went from XP to Win7.

Updated everything, installed drivers... (downloaded most from websites) got all Win7 drivers.

Install Steam.
Install CS:S
Install Ventrilo

Open my vent server... ping normal. 60
Start CS:S join my server in Chicago..

Can't join a team, lags out. ALT tab out to desktop. Ping @ 12,000 in vent
ALT tab back in. I can join a team, so I join. Freezes again.
ALT tab out and back in... I can choose a model, so I select one. Freezes again. Alt tab out, vent ping still at 10,000 +

alt tab back into CS:S
and I'm ingame... lagging around skipping around the map.

can't play at all. whatsoever

anybody have help! i have playoffs and I need this **** working!!


My System SpecsSystem Spec
.

05 Nov 2009   #2
AlexChung

Windows 7 64bit
 
 

Do you lag when you are in vent AND CSS. Have you tried playing CSS without ventrilo, and vice versa?
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2009   #3
sourceroots

Windows 7 Home Premium
 
 

I lag in CSS with vent open and not open.
My System SpecsSystem Spec
.


05 Nov 2009   #4
sourceroots

Windows 7 Home Premium
 
 

Right now... I'm in vent and I'm sitting at a 150 ping. Way above normal. And CSS is not running. I can't take this anymore.
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2009   #5
Zidane24

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sourceroots View Post
Right now... I'm in vent and I'm sitting at a 150 ping. Way above normal. And CSS is not running. I can't take this anymore.
Have you also searched for issues regarding ventrillo and Windows 7...

How about your drivers for your ethernet card...are they correct and working?
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2009   #6
sourceroots

Windows 7 Home Premium
 
 

I'm using a Linksys wireless USB adapter. My computer isn't in the same room as my router/modem. Everything should be up to date.
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2009   #7
Zidane24

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sourceroots View Post
I'm using a Linksys wireless USB adapter. My computer isn't in the same room as my router/modem. Everything should be up to date.
Update the drivers regardless for the adapter...also search for any issues regarding that adapter and Windows 7
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2009   #8
sourceroots

Windows 7 Home Premium
 
 

Nothing I can find. I had to install Vista x86 drivers. Linksys doesn't have Win7 ones up on their website.

The wireless adapter I'm using is WUSB54GC.
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2009   #9
Zidane24

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Is this the driver you downloaded and installed?

http://downloads.linksysbycisco.com/....Stable.DS.zip
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2009   #10
sourceroots

Windows 7 Home Premium
 
 

I used the CD. But had to go to Device Manager and manually update a driver from CD because the installer wouldnt work??
My System SpecsSystem Spec
Reply

 CS:S & Vent issues on Win7 HP




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
No Rec. Playback when setting up Vent
I'm getting really angry really fast.. I have just regular little microphones in to listen to stuff (most of the time) My Recording Device is set as, "Eternal Mic" as default My Playback device is set as both, "speakers and headphones" and "communications and headphones" in the Recording...
General Discussion
I have tried everything and still having vent issues
Hi guys, Pulling my hair out here, trying to work out what’s wrong with my vent. I have major lag after about 1 minute of use my vent ping starts fluctuating and sometimes can get up to 20000 ping. Voice is delayed and at some points I can get a whole conversation all at once from minutes...
Sound & Audio
Teamspeak/Vent NO Microphone
I use Teamspeak and Ventrilo, How the hell on this earth do I get my microphone to work, I mean for gods sake it should just bloody work out the box shouldn't it? Isn't Win7 geared towards gamers? It worked fine in XP no hassle it just worked, tell me pleeeeease what's changed and what the hell I...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:22.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App