Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: l4d not working

28 Nov 2009   #1
thewun

cong
 
 
l4d not working

hi im new and i need help wit getting l4d to work on window7 home premium 64 bits. the problem is whenever i finish loading the map for campaign mode it automatically exit once loading is complete, and then my desktop pops up. i dont kno how to solve it because no error messages are showingup. any1 know why?
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 11/28/2009, 09:21:46
Machine name: MRCONG
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Hewlett-Packard
System Model: HP G60 Notebook PC
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU 900 @ 2.20GHz, ~2.2GHz
Memory: 2048MB RAM
Available OS Memory: 1980MB RAM
Page File: 1006MB used, 2952MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7600.16385 32bit Unicode


My System SpecsSystem Spec
.
28 Nov 2009   #2
Ensi

Windows 7 (7600)
 
 

Maybe it's a grapchis card driver issue. Try looking at the manufacturers website to see if there's a Windows 7 64bit compatible driver.
My System SpecsSystem Spec
28 Nov 2009   #3
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by thewun View Post
hi im new and i need help wit getting l4d to work on window7 home premium 64 bits. the problem is whenever i finish loading the map for campaign mode it automatically exit once loading is complete, and then my desktop pops up. i dont kno how to solve it because no error messages are showingup. any1 know why?
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 11/28/2009, 09:21:46
Machine name: MRCONG
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Hewlett-Packard
System Model: HP G60 Notebook PC
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU 900 @ 2.20GHz, ~2.2GHz
Memory: 2048MB RAM
Available OS Memory: 1980MB RAM
Page File: 1006MB used, 2952MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7600.16385 32bit Unicode
Hi and welcome

dude first 64bit with 2gigs of ram is always going to be a dog. It is the absolute minimum required to work.
I suspect that plus other issues are at work

can you type eventvwr in search. go to the windows logs>application tab.
look for errors ( the have a red warning in the left column) that have app crash, app hang, or the name of the game in them. there will be a bunch of them.
when you find them look for the "event ID" and "source" is, let us know what they are

Kenn J++
My System SpecsSystem Spec
.

28 Nov 2009   #4
thewun

cong
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by thewun View Post
hi im new and i need help wit getting l4d to work on window7 home premium 64 bits. the problem is whenever i finish loading the map for campaign mode it automatically exit once loading is complete, and then my desktop pops up. i dont kno how to solve it because no error messages are showingup. any1 know why?
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 11/28/2009, 09:21:46
Machine name: MRCONG
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Hewlett-Packard
System Model: HP G60 Notebook PC
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU 900 @ 2.20GHz, ~2.2GHz
Memory: 2048MB RAM
Available OS Memory: 1980MB RAM
Page File: 1006MB used, 2952MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7600.16385 32bit Unicode
Hi and welcome

dude first 64bit with 2gigs of ram is always going to be a dog. It is the absolute minimum required to work.
I suspect that plus other issues are at work

can you type eventvwr in search. go to the windows logs>application tab.
look for errors ( the have a red warning in the left column) that have app crash, app hang, or the name of the game in them. there will be a bunch of them.
when you find them look for the "event ID" and "source" is, let us know what they are

Kenn J++

i try that zigzag and found some errors but not relating to steam or l4d.
what i did was going to option in l4d, click on video and use recommended settings and it work. could it be my graphic card?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 l4d not working




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound on Laptop and Desktop Randomly Stops Working and Working
So recently the sound on my desktop and my laptop has stopped working. For seemingly no reason. I really don't understand it. I first noticed it with my desktop. The sound just randomly stopped working. But not...entirely. It's really strange and complicated what's been happening, so bare with...
Sound & Audio
mother boad DZ75ML-45k: Streo is working and 5.1 one is not working
Hi Friends, I bought Zebronics cabinet and the mother boad is DZ75ML-45k. I've installed the motherboard CD. In Sound, Streo is working and 5.1 one is not working. In 5.1, front L ,R is working. rear L&R, Center and subwoofer is not working. Kindly find below the screen shot. Thanks...
Sound & Audio
My mouse Usb port stops working. but starts working again after a day.
Hello! I'm using my laptop in a desktop mode. but some days when i start up the computer the mouse is on (Sees the red optical light.) But the cursor dont move when i move the mouse. when i drag the cable out and in again the ligh wont turn on. i change usb port and it works. 1-3 days later the...
General Discussion
Internet not working, windows update, ping, DNS, etc. working fine
Hello, I've got a Dell laptop here that isn't functioning properly. I can't get this to work for the life of me! I am currently using this laptop with a different hard drive, it's the install on the SSD that doesn't work. I know that the quick fix would be to simply reload windows, but I don't...
Network & Sharing
Windows 7 not updating, Indexing not working, search not working, FYI
I had been working an issue where the search function was not working correctly, I then noticed that Indexing was not working and I could not update windows. I wanted to post this in case someone had similar issues, it took me a while to figure this one out... The problem likely started when I...
Windows Updates & Activation
HDMI Sound randomly not working - test in settings gets it working?
I have started having an issue over the past week (config/drivers/etc not changed in months) where sound will randomly not be output by HDMI. System config/specs... Win7 SP1 all patches, nearly a stock install... only running WMC and XBMC. Only 3rd part stuff installed are SpeedFan an ATI...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:07.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App