Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Age of Empires not playing


30 Nov 2009   #1

Windows 7
 
 
Age of Empires not playing

My problem is that i can install AOE2, and the conquerers expansion without any difficulty, but when i hit play on the splash screen, the loading splash screen shows up for about 10 seconds, disappears, then nothing happens. i can hear the cd spinning and stuff happening inside my computer, but nothing works.

it's not a problem with hardware specs, as i just got this comp recently and i made sure i could do some high end gaming on it.

i've looked around on these forums and i haven't found any solutions though i have found similar threads.

i've tried running it in compatibility mode, administrative mode, the non conquerers expansion (normal game) nothing works.

i really want to play this game badly, any help?

My System SpecsSystem Spec
.

30 Nov 2009   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by fluffkomix View Post
My problem is that i can install AOE2, and the conquerers expansion without any difficulty, but when i hit play on the splash screen, the loading splash screen shows up for about 10 seconds, disappears, then nothing happens. i can hear the cd spinning and stuff happening inside my computer, but nothing works.

it's not a problem with hardware specs, as i just got this comp recently and i made sure i could do some high end gaming on it.

i've looked around on these forums and i haven't found any solutions though i have found similar threads.

i've tried running it in compatibility mode, administrative mode, the non conquerers expansion (normal game) nothing works.

i really want to play this game badly, any help?
Hi and welcome

type eventvwr in search. go to the windows log>application tab. look for errors ( they have red in the left hand column) that have app hang, app crash, or the game in the event. There is a lot of data but they are there. When you find them use the snipping tool (type snipping tool in search) to make a screen shot and upload it to us using the attachment icon ( it is shaped like a paperclip) to upload it to us.

See pics

thanks and let us know if you need help with that
My System SpecsSystem Spec
30 Nov 2009   #3

Windows 7
 
 

okay i got two errors from the game multiple times (presumably from me trying the game multiple times). i snipped them and here they are. only app errors, no app hang.


Attached Images
  
My System SpecsSystem Spec
.


01 Dec 2009   #4

Windows 7
 
 

bump, please help (noticed it was off front page of forum)
My System SpecsSystem Spec
02 Dec 2009   #5

Windows 7 Home Premium x64
 
 

The workaround in posts 27, 28 and 29 in this thread might work for you:

Age of Empires 2: AoC expansion
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Age of Empires not playing




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Age of Empires not playing
Thread Forum
BSOD while playing Age of Empires II HD BSOD Help and Support
Age of Empires 3 not working Gaming
Age of empires Gaming
BSOD playing Age of Empires 3 online. Urgent Help BSOD Help and Support
Age of Empires II Gaming
Age of Empires III! [ALL] Gaming
Age of Empires 3 And Glitches!! Gaming

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:10 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33