Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Conquerors Multiplayer issues

04 Apr 2010   #1
Babyblue

Windows 7 Professional 32-bit
 
 
Conquerors Multiplayer issues

Hi all

Yes I know there are 1000 other threads saying the same thing, but to date and several weeks of reading, I am still unable to come up with a solution.

I have upgraded to Windows 7 32-bit from Vista and am now unable to play multiplayer AOE Conquerors connecting via lan or internet TCP. The other pc is running XP, of which initially we had some problems connecting games with Vista, however eventually I figured this out and we played happily for a couple of years until now.

I have tried absolutely everything suggested, forwarding ports, running as administrator, compatibility with everything from XP SP2 to Vista etc, turning off firewalls, still no luck.

If there is anything I have missed, I would really appreciate some feedback .

P.S. I do not have the colour issues mentioned as I have resolved these... thanks.


My System SpecsSystem Spec
04 Apr 2010   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Babyblue View Post
Hi all

Yes I know there are 1000 other threads saying the same thing, but to date and several weeks of reading, I am still unable to come up with a solution.

I have upgraded to Windows 7 32-bit from Vista and am now unable to play multiplayer AOE Conquerors connecting via lan or internet TCP. The other pc is running XP, of which initially we had some problems connecting games with Vista, however eventually I figured this out and we played happily for a couple of years until now.

I have tried absolutely everything suggested, forwarding ports, running as administrator, compatibility with everything from XP SP2 to Vista etc, turning off firewalls, still no luck.

If there is anything I have missed, I would really appreciate some feedback .

P.S. I do not have the colour issues mentioned as I have resolved these... thanks.
Are you by chance using homegroup for networking? Homegroup uses IPv6 which on some systems causes problems. If you are you can verify if that is the problem by setting up a new network connection using the "workgroup" model. If it works you can then disable IPv6 and kill homegroup

Let us know if you need help

Ken
My System SpecsSystem Spec
04 Apr 2010   #3
Babyblue

Windows 7 Professional 32-bit
 
 

Hi Ken

No, I checked and I am not using homegroup for networking. Any other ideas?
My System SpecsSystem Spec
04 Apr 2010   #4
Heroxoot

Windows 7 Pro
 
 

I know you said you turned off firewalls, but what antivirus do you use? I know ESET has real time file protection, and will still annoy me when I disable traffic monitor, aka firewall, and the other thing it has. I have to manually disable it in settings to get things passed it that it dislikes.
My System SpecsSystem Spec
04 Apr 2010   #5
Babyblue

Windows 7 Professional 32-bit
 
 

Hi, I use Bullguard, which is also what I was using when I used to be able to connect, so I'm pretty sure that's not the problem. I'm tending to think it has something to do with the router, however I have tried every scenario that has ever been posted, but to no avail.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Conquerors Multiplayer issues




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Age of Empires 2: The Conquerors freezing.
Hi, I'm using win 7 x64 ultimate. dx updated. most win updates installed (omitted malicious software tool & etc.) Versions: Age of Kings: 2.0b (failed with 2.0a too), The Conquerors: 1.0e (fails with 1.0c too) AoE: Forgotten Empires installed, runs ok. AoE: Age of Kings runs ok. Tried killing...
Gaming
ago of empires 2 the conquerors expansion.
My windows 7 premium 64 bit comp will install age of empires but refuses to run the game . I've tried adjusting the resolution and coloure bit but still no good.does anyone have any solutions to this problem?
Gaming
AOE II Conquerors Multiplayer LAN Problem!!!
Hello Guys!!! I want to play aoe 2 multiplayer on lan but i am facing problems. I have laptop with win 7 32bit ultimate and my friend also have laptop with win 7 32bit ultimate but when i host game my friend unable to join my game and when he host game then i can't join the game sometimes game...
Gaming
AOE II: The Conquerors, multiplayer LAN problem
Hi, I install Windows 7 Ultimate x32 and then AOE II: The Conquerors, i could make it work but i canīt play multiplayer on LAN, so i donīt know what to do. The others computers run with XP, and when one of these create de multiplayer game i can see that but i canīt joint it. Is there any...
Gaming
CoD4 - Issues with Multiplayer
Hi, You list Call Of Duty 4: Modern Warfare as working. The single player does indeed work, the multiplayer does not. NOT Working Call Of Duty 4: Modern Warfare Multiplayer (x64) Game crashes the instant you click on multiplayer. PunkBuster is updated as are my drivers. I have gone...
Gaming
age of empires II conquerors
salut , am si eu o problema si de fapt nu doar eu cam toata lumea pe care o cunosc si joaca age of empires II conquerors , la win 7 nu merge bine in joc se vede foarte nasol culoarea , am vazut aici la voi ca spuneti ca nu are nici e problema, dar nu e asa , nu e compatibil jocu sau daca voi chiar...
Gaming

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Đ Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:33.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App