Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: I need help for a weird problem.

31 Jul 2010   #21

MS Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jacee View Post
As an experiment ... disable Eset (in services) and reboot. Is it the same slow boot up?
Done, and it still is terrible !

My System SpecsSystem Spec
.

31 Jul 2010   #22
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

Have you been to BlackViper's suggestions on Service Configurations?
Windows 7 Service Configurations by Black Viper
My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2010   #23

MS Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jacee View Post
Have you been to BlackViper's suggestions on Service Configurations?
Windows 7 Service Configurations by Black Viper
Taking a look atm !

Thanks for your suggestions and I hope to put the finger on that problem real quick !
My System SpecsSystem Spec
.


31 Jul 2010   #24
NoN

Windows 7 Professional SP1 - x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Learn2 View Post
I'm reading something on the 1.16 bios update in this site :

Acer 6920G Bios Updated 1.16v released

and it looks like I need to use a bootable USB flashdrive ??

Looks hella complicated


Es-tu certain qu'il faille seulement cliquer sur le .exe comme ça ?
(are you sure that I only have to click on the .exe?)

edit : I'm more concerned about the 3minute extra than the few seconds my new programs delay during startup :P
I've download it for you and extract it to run.

There's Two folders "DOS" & "windows" + read me.doc, go in the "windows" one and double clik on the "WinPhlash.exe".

Which program/driver have you installed that had made it slowing up the boot?
My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2010   #25

MS Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jacee View Post
Have you been to BlackViper's suggestions on Service Configurations?
Windows 7 Service Configurations by Black Viper
WOW, now it takes 12 minutes to boot = / with the "safe" config.


@ NoN

I have this error while running as admin:
My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2010   #26
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

Did you do a 'clean' install or an update from Vista?
My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2010   #27

MS Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jacee View Post
Did you do a 'clean' install or an update from Vista?
update from vista gave a 45s boot

then weird stuff started happening when I troubleshooted startup so I did a clean install but never got lower than 4 minutes boot with normal configs
My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2010   #28
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

Go here and download the application ... what's running in the start up that you could manually start yourself?
Autoruns for Windows
My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2010   #29

MS Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jacee View Post
Go here and download the application ... what's running in the start up that you could manually start yourself?
Autoruns for Windows
I would like to show you guys the log from Process Monitor, but it's 300Mb = /
edit : hah! i found a rudimentary way to show you guys with excel. sorry if it's compact.


btw it's back at 4mins for bootup


Attached Files
File Type: docx log 31 july.docx (14.3 KB, 4 views)
My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2010   #30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

Sounds like you have something that's trying to load at boot that's giving you the trouble you're having.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 I need help for a weird problem.





Thread Tools



Similar help and support threads for2: I need help for a weird problem.
Thread Forum
Weird Problem... Graphic Cards
Got this weird problem Browsers & Mail
weird problem in win 7 x64 General Discussion
I need help with this weird problem Network & Sharing
Weird problem Network & Sharing
Weird Problem Performance & Maintenance
FAX weird problem Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:04 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33