Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 startup problem

08 Oct 2010   #1
Shade303

Windows 7 ultimate x64
 
 
Windows 7 startup problem

I've been facing this problem ever since i formatted my computer,, at first it loads normally, then just after the windows starts up (right before the Welcome screen), the screen goes black, the computer lights stay on, as if the computer is running normally, but the screen stays black,, i tried to install the graphics driver, i've also tried formatting the computer a few times and changing from x64bit to x32bit,, but no good,, there are 3 ways i use to make the computer work fine:
1) Safe mode
2) running on low resolution mode
3) Restart on command (restarting the computer instead of shutting it down, or pressing F8 and then pressing Alt + Ctrl + Del)

So can anyone please help?.......


My System SpecsSystem Spec
.
08 Oct 2010   #2
DeaconFrost

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Have you tried previous versions of the driver, or better yet, letting Windows Update install the driver?
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2010   #3
Shade303

Windows 7 ultimate x64
 
 

no i didnt try installing any old versions,, but i did use windows update to download the driver but it didnt work either...
My System SpecsSystem Spec
.

11 Oct 2010   #4
Shade303

Windows 7 ultimate x64
 
 

well,, any other ideas?....
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2010   #5
DeaconFrost

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

I would try another video card that uses the same drivers. If you tried all of that, and swapped OSes, I would start to point my finger at the card itself.
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2010   #6
Keiichi25

Windows 7 Ultimate x64 and Home Premium x64
 
 

Here's a little off the wall question...

I am assuming you aren't using a Dual Monitor setup by any chance?
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2010   #7
Shade303

Windows 7 ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DeaconFrost View Post
I would try another video card that uses the same drivers. If you tried all of that, and swapped OSes, I would start to point my finger at the card itself.
I havent tried that yet,, (cuz its really hard for me to get my hands on an other graphics card),, but i did try using my HDD on my friends computer,, and it worked fine....
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2010   #8
Shade303

Windows 7 ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Keiichi25 View Post
Here's a little off the wall question...

I am assuming you aren't using a Dual Monitor setup by any chance?
I'm not...
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2010   #9
DeaconFrost

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

It's not a hard drive issue, or else you wouldn't be able to boot without drivers or in safe mode. If you tried your HDD in a friends computer, try the video card from that computer in yours.
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2010   #10
Keiichi25

Windows 7 Ultimate x64 and Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Shade303 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Keiichi25 View Post
Here's a little off the wall question...

I am assuming you aren't using a Dual Monitor setup by any chance?
I'm not...
The reason I asked is that a similar problem would happen when someone using a Dual Output card was hooked into a different DVI output. The card opts as to which one it considers 'primary' and blanks out the secondary output the way you described. But before it gets to windows, the card outputs to both channels with the same video. But then again, you are seeing it in Safe Mode, so technically that isn't the problem and you aren't using a molex splitter, as the images of the card shows both DVI outputs, so technically, it should have been fine in general.

Although try seeing if you move the video over to the other output of the card and see what happens. Probably same result, but worth a chance to see what happens.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 startup problem




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 startup problem
Here is my issue: My pc runs on win7,found and extra hard drive and decided to install it for more gbs.After installing the second hard drive which happen to have winXP on it,the PC started right away withXP instead win7.shut it down and took of the extra hard drive,tried to restart my PC and now...
Installation & Setup
windows 7 startup problem
hi, i'm using windows 7 ultimate 32-bit os, it was working properly but suddenly it has started to give problem. the system doesn't load and it hangs at starting windows screen. i tried using the startup repair and it worked only for sometime. the problem still persists.. i cannot proceed with my...
General Discussion
Windows Startup Problem
Hello all, Yep, that annoying start up problem once again. I first dealt with this issue 2 months ago. After about 27 hours, start-up repair seemed to fix the problem. But my laptop has been having boot-up problems for the past week where start-up repair was needed twice. I haven't been doing...
General Discussion
Windows 7 Startup Problem
I've been fighting with a Win7 startup - problem for weeks and I decided to register to forum to ask for much needed help. So I've been using Win7 for maybe six months without hardly any problems. But for week or so, my windows just refuses to start after my pc has been off for several hours....
General Discussion
Windows 7 startup problem
Whenever i start my Toshiba PSLB8U-027025 it loads the toshiba screen then it says starting windows, after this blue screen pops up really fast then it restarts my computer.001.flv video by snazzyyyyyyyy - Photobucket
Drivers
Windows 7 startup problem
Help!!! I've just installed windows 7 ultimate on my pc, all the setup went really nicely until the initial boot. All that happens is that the screen goes blank before windows can start up. All thats on the screen is a blinking cursor in the top left hand corner. I am really desperate!! can anyone...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:13.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App