Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Strange Behaviour - no close, minimize, expand function on startup

30 Dec 2008   #1
Ben

Main: Mac OS 10.5.5; Secondary: Windows 7 (b7000)
 
 
Strange Behaviour - no close, minimize, expand function on startup

Hey guys,
I recently installed Beta 1 on my MacBook, applied the patches for removing the "Send Feedback", the watermark and the timebomb stopper.
However, after doing so, upon starting Windows, I am unable to use Close, Minimize and Expand functions on windows. Wether I am in Explorer or in an application (IE, Windows Live Messenger, WMP, etc. all do it).
The strange thing is, if I go to run and start regedit, all is well again.

For the life of me, I cannot figure out what's going on.

I've done some Googling on the issue, and it seems people have had this issue in previous builds after applying similar patches, but every forum result that I find, the thread is closed and the OP told to do a search as it's been covered.

So if anyone here knows what's going on, I'd appreciate some help.

Regards,
Ben.

My System SpecsSystem Spec
.

30 Dec 2008   #2

 

As for the time bomb stopper, I'd not apply that tweak - you can easily reset it for 90 additional days, and the 'real' Beta is due out well before 120 days - so that may be the problem.

If not, then obviously something else is. Did you perform each tweak independently (as in apply 1 tweak, then reboot, then apply next, etc?) If so, you might be able to reverse the one tweak - if not, try a very recent system restore to see what happens.

**Warning** - I have used none of these tweaks, and thus I am not responsible if the OS goes FUBAR from some SNAFU. In particular, a SR may render the OS unbootable - but I suspect you're not *too* worried about that, are ya?
My System SpecsSystem Spec
30 Dec 2008   #3
Ben

Main: Mac OS 10.5.5; Secondary: Windows 7 (b7000)
 
 

I applied the Send Feedback one first, then the Watermark directly after. I noticed it after these two, and I then applied the timebomb stopper after that.

If anything, I'd suspect that the Send Feedback is the culprit.
My System SpecsSystem Spec
.


30 Dec 2008   #4

 

Oh, wait, of course.

If you open any dialog box in Windows 7 to the left of the close button is a Send Feedback link - that is defiitely the culprit, sorry, I had a brain fart.
My System SpecsSystem Spec
30 Dec 2008   #5
Ben

Main: Mac OS 10.5.5; Secondary: Windows 7 (b7000)
 
 

Ah ok. But why is it that everyone else isn't having the issue? Is there a file that the registry edit affects when you remove the Send Feedback link?
My System SpecsSystem Spec
30 Dec 2008   #6

 

I suppose what happens is that the registry edit does is remove the Send Feedback from *everywhere* - an thus it 'hides' the close button when in fact I suspect it is actually there just not rendering correctly.

Again, just stabbing in the dark cause I don't use the tweak myself.
My System SpecsSystem Spec
30 Dec 2008   #7
Ben

Main: Mac OS 10.5.5; Secondary: Windows 7 (b7000)
 
 

Fair enough. I guess it won't kill me to have it there.

Also, while I'm being picky about Windows 7 behaviour, every now and again, some dialog boxes will show and have no text on the buttons (OK, Cancel, etc.)
I can't see how any of the tweaks would have caused this one, so if anyone knows what's caused this, a solution would be appreciated.

Cheers.
My System SpecsSystem Spec
30 Dec 2008   #8

Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
 
 

im guessing you already applied your drivers from the (leopard?)(ive been behind the times since i abandoned OSx86...lol) disc???
My System SpecsSystem Spec
30 Dec 2008   #9
Ben

Main: Mac OS 10.5.5; Secondary: Windows 7 (b7000)
 
 

Yeah, that was the first thing that I did.

Windows picked up the GeForce 9400M right away anyway, but I installed all the drivers just to be sure.
My System SpecsSystem Spec
30 Dec 2008   #10

 

Hmmm, is it random, or application specific?

I had issues with Fx and Tb on one of the previous builds at completely random times....
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Strange Behaviour - no close, minimize, expand function on startup




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Strange Behaviour - no close, minimize, expand function on startup
Thread Forum
Minimize, Maximize, Close Colors Customization
Whenever I Minimize or close any program it goes in slow motion. BSOD Help and Support
Solved Close Restore minimize Customization
How to get Mac close/minimize/mazimize buttons without using regedit? Customization
Look of the Close, Minimize, and Maximize buttons. Customization
disable minimize-restore-close for all window General Discussion
Minimize, Maximize & Close buttons not working. General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:02 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33