Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IME Issue?

19 Oct 2010   #1
kingthedoggy

Windows 7 Home Premium x64
 
 
IME Issue?

Hi,
I'm having a very weird problem with IME.

I use Japanese IME to type Japanese, but it suddenly started acting weirdly.

When I type Japanese on Firefox, it only types "0123456789012..." and so on no matter which key I press. This is definitely not NumLk key issue because this happens with any alphabet and number keys on the keyboard.

I thought this is just a Firefox issue, but this actually happens to some other programs such as windows search (from start menu).

This DOES NOT happen with IE and windows messenger.

Does anybody know what this problem is and how to fix this?


My System SpecsSystem Spec
.
19 Oct 2010   #2
Pusspa

 
 

there was a post about exactly this here on the forums, there was a solution and it was related to some installed software, i will try to find it.

EDIT: here it is Keyboard only typing numbers in sequence, num lock OFF The solutions seem to be on the last two pages.
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2010   #3
kingthedoggy

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Pusspa View Post
there was a post about exactly this here on the forums, there was a solution and it was related to some installed software, i will try to find it.

EDIT: here it is Keyboard only typing numbers in sequence, num lock OFF The solutions seem to be on the last two pages.
Thanks Pusspa!
"ID VAULT" mentioned in the solution is one of the pre-installed programs, which came with my Lenovo and I never used before. I'll uninstall it and see if that fixes the problem.
My System SpecsSystem Spec
.

19 Oct 2010   #4
kingthedoggy

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Solved!!

Thank you Pusspa for directing me to the solution!!!
Uninstalling ID Vault worked beautifully.
Thanks again!
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2010   #5
Pusspa

 
 

excellent... (said in the tone of mr. burns!)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IME Issue?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Boot issue, 0xc0000098 ci.DLL file issue
OK so I hope this can be a quick fix and thanks for your help. * Randomly computer didn't start, get something telling me that the ci.dll file is missing or corrupt and error 0xc0000098 * safe mode and last know good configuration both result in bsod * Tried a few things, disconnect all...
BSOD Help and Support
net start command line issue - 64bit issue?
I am trying (in vain) to issue a net start command "net start - "C:\Program Files (x86)\uTorrent\utorrent.exe", on the command line. The error message is "the filename, directory name or volume label syntax is incorrect". I believe the 3 details are correct, as i am looking at the utorrent.exe file...
General Discussion
HP Multi Print/Scan Issue Re Install Issue?
I have an HP M1522 NF multi function peripheral attached to a PC running Windows 7. I needed to re install the drivers and software the other day but now it will only install the printer drivers and not the scanner drivers or any of the accompaying software?
Hardware & Devices
jpeg permission issue / possible encryption issue
Hello, I am new to the forums and have looked around just about everywhere I can think of for a similar topic and thus far have been unable to locate any help. If this has been previously covered, please point me in the direction and I will read up. So as for my issue.... I was running...
General Discussion
Interesting connectivity issue, just a browser issue
Opps, maybe not so unique since I just noticed an ENTIRE forum for browsers...perhaps moving this is appropriate...if so, please do. I will be reading up in there. Its interesting because I can't find any mention of it anywhere on this site. Specifically browser connectivity is lost after a...
Network & Sharing
8800GT Driver issue? Or maybe its a bios issue.
Hi all. I'm not sure where to start with this issue, it's bit spread out but it all started while I was gaming and the game froze and then the computer crashed. The freezing happened every once in a while, but the crashing had never happened. During the restart I see...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:31.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App