Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: windows doesn't load


24 Jun 2009   #11

windows 7 ultimate
 
 

i am having a similar issue, bu thave not been able to get it nailed down. ive tried a new mobo, memory, psu, hd, nothing helps.format reload works for a few days, then same problem.now heres the weird part: i gave up last night, forced it to shut down, left it till this morning, and it booted fine. i decided to look for any commonalities in the event viewer, and all i could find was a Dcom error 1084. i shut down and turned it back on, no good. all i can do now is boot into safe mode. I AM ABSOLUTELY FED UP!! any one got ANY ideas?

windows version 7100


My System SpecsSystem Spec
.

24 Jun 2009   #12

Win7 Pro SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by srq2625 View Post
  1. My system specs are loaded
  2. I had a similar experience yesterday. Attempted to boot 7229 x64, clean install (with some stuff loaded, the install is a couple or more days old) and got stopped at the "Starting Windows" boot screen.
  3. I was able to boot in safe mode
  4. Attempted to reboot in normal mode - no dice. Reasonable as I didn't change anything when booted in Safe Mode
  5. Rebooted in Safe Mode and took a look at the restore points. Only thing of interest was a windows update.
  6. Rolled back to before that last windows update
  7. Rebooted into "normal" mode - no issues
It would appear there was something in that Windows Update D/L causing that problem.

Is there a way, given the above sequence of events, for one to recover a list of the contents of the D/L that was installed as a part of the windows update?
I'm having the same issue, ran windows update today on a 7100 build. I selected the recommended Update:
Internet Explorer 8 Compatibility View List for Windows 7 RC for x64 (KB971930)
And Optional Updates:
Samsung - Display SyncMaster 204T/204Ts/204B, SyncMaster Magic CX201Ts(Digital)
Office Live Add-in
Network Monitor 3.3
nVidia - Display - NVIDIA GeForce GTX260

repair did not work and the Problem Signature mentioned
ExternalMedia
BadDriver

disabling the reboot after crash in the F8 didnt prevent it from rebooting during the windows load screen to get the details

I dont have any external media so I'm not sure what that is about, I disabled the nvida cards (as mentioned in this thread) in safe mode then was able to boot back into Windows 7

Next I enabled both cards and allowed it to reboot, it crashed on load again

back in safe mode I installed drivers from nvida's site directly

during the driver install it said 'Stereo Server has not been properly installed' [OK] being the only choice I clicked it and it finished 'successfully'

that still crashed when booting into Windows 7

back to safemode, chose 'uninstall' from device manager rather than 'disable' (I also checked the box that said delete drivers), then went into control panel and removed anything Nvidia (some stereoscopic view program and physX)

window 7 now detected my cards and installed device drivers. I clicked the status baloon from the systray and hit 'skip obtaining driver software from windows update'

windows reported they installed and required reboot, finally success! back in Windows 7 and hopefully this helps someone else
My System SpecsSystem Spec
24 Jun 2009   #13

 
 

had the same problem
SOLVED
I disconnected EVERY cable, cord, etc from the PC, waited 15 seconds, plugged the power back in, restarted cleanly. then thru process of elimination I replugged each of my apps back in and rebooted...problem was BUFFALO external 1 T HD...so now I keep it switched off til windows 7\7100 fully booted. Now all I have to worry abotu are the phenom of disaooearing programs
My System SpecsSystem Spec
.


05 Sep 2009   #14

Windows 7
 
 

my system doesn't start. It doesn't start in normal of safe mode. it gets to a screen which says "loading files" and thats it. It doesn't go any further. I don't know what to do... Please help!!!!!!!!!
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2009   #15
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by guygold View Post
my system doesn't start. It doesn't start in normal of safe mode. it gets to a screen which says "loading files" and thats it. It doesn't go any further. I don't know what to do... Please help!!!!!!!!!
Welcome to Windows SevenForums guygold
You've asked your question in a two month old topic ...
We need your system specs (please fill them out in "User CP")
What version of Windows 7 (Beta 7000, RC 7100, or?)
What you've done so far (clean install or upgrade)

It's terribly hard to 'troubleshoot' with absolutely no information
My System SpecsSystem Spec
20 Mar 2010   #16

 
 
Please, help me to find the popular dating sites.

Hi. Can you help me to find actual now dating sites.Like a Yahoo! please.Thx,frirtyLoolo
My System SpecsSystem Spec
Reply

 windows doesn't load




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:11 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33