Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Forum browse to Library oddity....

14 Feb 2011   #1
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 
Forum browse to Library oddity....

Hi,

This is kind of an odd issue I have just discovered, and I'm not sure how to describe it properly.

In my Pictures Library, I have one location with several pictures - all OK, no problem.
--- > see the attachement with the red tick

If I want to add an attachment to this post using these forums (the paper-clip icon), and I use the browse option to go to my Pictures Library, I see a completely different structure to my Pictures Library.
--- > see the attachement with the red cross

My location with my photo's doesn't appear to exist, and instead I see the two default folders that come with the Windows 7 installation. Infact, its very strange : I physically deleted the nVidia Corporation and Sample Pictures folders, and they do not exist when I view the Libraries in Windows Explorer.

To double-check this, I opened a blank Word document, and inserted an image by browsing to Pictures Library : the library contents display correctly as I expect.

If I browse to my other Libraries (e.g. Music or Investments), then I see the correct file structure -- its just the Pictures Library that is behaving oddly (too many files possibly and the browse window cannot refresh???).

So.....I'm puzzled. Why does browsing from the forum attachement option show a different folder/file structure to the one in Windows Explorer?

Can anyone shed light on this?

Regards,
Golden




Attached Thumbnails
-pictures_library.png   -browse.png  
My System SpecsSystem Spec
.

14 Feb 2011   #2
StalkeR

Windows 7 Ultimate SP1 x64
 
 

For me,everything is working fine...
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2011   #3
kado897

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Is it because in the forum dialog it is set to arrange by folder and in explorer to arrange by month?
My System SpecsSystem Spec
.


14 Feb 2011   #4
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

Good guess Kado, but nope.....same issue.

Mmm...I wonder if the forum dialog is browsing to a different user? Since I'm the only user, I wonder if its going to the Admin account.........


Attached Thumbnails
-browse.png  
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2011   #5
kado897

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Mmm Strange. Could it be some sort of permissions problem.

Also what happens if you look directly in your My pictures. Do you get a difference then?
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2011   #6
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

Got it!!!

Its defaulting to Public!!!! I wonder why????


Attached Thumbnails
-browse.png  
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2011   #7
kado897

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Of course. I should have remembered. I had a similar problem with my Documents library a few months ago. I put it down to my fiddling about with the libraries.

It is interesting though that the dialog only shows your personal content and not the whole library content. I guess that it is because it is looking from the internet.
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2011   #8
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

Something is really odd here...........this only happens with Pictures. Any other Library (Music etc.) behaves as I would expect
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2011   #9
kado897

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Was it showing you personal content or the public content?
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2011   #10
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

In the forum browse window? It was showing image #2 - the one with nVidia Corporation and Sample Pictures. I guess that means Public content, right?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Forum browse to Library oddity....




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
A start up oddity
Since my computer came back from the repair man, having been re-installed and with a new graphics card, a DOS screen appears very briefly. Can anyone tell me why this is happening now? Please!
General Discussion
Moved library oddity, any ideas what I might have done?
Hi, I repartitioned my new laptop last week and then relocated all the library folders to the D drive. After a few teething problems (which can be read here; http://www.sevenforums.com/customization/220601-moving-library-folder-locations-mistake-help.html) all seemed well. However I...
Customization
Google map oddity
1. Go to maps.google.com 2. Search for 47.110579,9.227568 3. Click the green arrow, then streetview. 4. Look up two times then look to the left twice. Monty Python? A Guy
Chillout Room
~ No Library pane in Browse Window ~ Please Help ...
Hello When im trying to save a file or photo I can't Choose the file Cuz the library pane is empty Even the address bar its not there So i can't locate the folder where i want to save to :rolleyes: Even when im trying to locate a folder for making a stack in xwindows i Can't
General Discussion
readyboost oddity's
Hi im useing 2 sandisk 8 gb flash drives pretty sure version 2.0. I've formatted them as exfat and even tryed 32fat the problem im haveing is there not showing up in the stand by memory, shown in the resource moniter id really like to know why :cry: i know that higher end machines dont benfit as...
Performance & Maintenance

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:22.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App