Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Maybe I'm missing something...

18 Feb 2011   #1
DeaconFrost

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 
Maybe I'm missing something...

...but I'm trying to figure out how to install the WAIK so I can make my combined Windows 7 SP1 flash drive. I downloaded the .iso file from the link given in the tutorial, yet I see no way of installing the actual WAIK.

http://www.microsoft.com/downloads/e...displaylang=en

That downloads a .iso that I have burned to a disc (and extracted, for that matter), yet I don't see the StartCD.exe program that is supposed to kick off the WAIK install. What gives? Here's the disc I downloaded:




Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
.
18 Feb 2011   #2
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

Hello mate,

You might see if this may work better for you instead. It worked great for me, and no need to install WAIK.

Slipstream Windows 7 SP1 into a Installation DVD or ISO File

Hope this helps,
Shawn
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2011   #3
DeaconFrost

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

I'll use that as a last resort, but I want to reuse the same process as I did with the pre-SP1 discs. I'm just not understanding why all the installation instructions mention a StartCD.exe file that isn't present on the 1.2 GB .iso I downloaded, yet I can find no other WAIK. Even the TechNET .iso of WAIK is what I have downloaded....with no luck.

I'm downloading the WAIK version from within TechNet's subscription area now, just for laughs.
My System SpecsSystem Spec
.

18 Feb 2011   #4
alphanumeric

Windows 10 Education 64 bit
 
 

The one I have saved to my flash drive has the StartCD.
Name:  WAIK Capture.PNG
Views: 13
Size:  59.1 KB
I downloaded it from Microsoft, but didn't save the web page to my favorites, so I can't tell you what web page I got it from. I also don't remember what program I used to extract it. It would have likely been Ultra.ISO or 7Zip.


My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2011   #5
DeaconFrost

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

I extracted mine using UltraISO. My structure looks nothing like what you have. I'm wondering if the links in the Universal Disc tutorial are pointing to the wrong discs (mine is labeled supplement).
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2011   #6
alphanumeric

Windows 10 Education 64 bit
 
 

Oops, one thing I neglected to mention is mine is the original pre SP1 WAIK. I just haven't got around to looking for the SP1 version as of yet. That may be why yours is different.
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2011   #7
alphanumeric

Windows 10 Education 64 bit
 
 

I did a search and downloaded the SP1 version of the WAIK. The file structure looks identical to your original screen shoot. I guess you actually have to burn the DVD to install it? It does say that on the download page but usually you can extract the files and install from there. I has hoping I could go into the AMD64 folder and find something runnable in there but that didn't work either? I don't have a blank DVD to burn to try it either.
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2011   #8
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

I had to install it using a disk.
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2011   #9
DeaconFrost

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Same thing. I downloaded it right from my TechNet account, and it is the exact same disc structure.

My screenshot above is from the actual burned DVD. I burned it using Nero. I don't get it.
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2011   #10
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Try ImgBurn at a very slow speed with a verify.


ImgBurn Free ISO Burning Software
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Maybe I'm missing something...




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Missing files, missing "user" folder, can't access local drive
Hello to all! I'm new to this forum and obviously i'm not sure if this is the right place for starting and posting this thread. Since i'm pritty desperate i'm going to explain the best i can what is really happening and how it all started: since a few days ago i was noticing that a few...
General Discussion
Bootmgr.exe missing... mpio.sys missing or corrupted. Unable to boot
I just got a computer for free, a Dell Studio 1555. When I got it, it would try to boot, then come to a screen that said that bootmgr.exe was missing. Sometimes I got a message that said something like mpio.sys was corrupted or missing. I have a Win 7 disk, so I put it in and tried to repair the...
General Discussion
Missing MBR and missing OS after sleep problem
My setup had an MBR issue a few days ago after installing Skyrim. I was unable to repair it using the windows 7 instal disc. I tried the automatic fix as well as bootrec.exe. After giving up and reinstalling a fresh windows 7, my rig has not been starting up properly. It insists on waking up from...
BSOD Help and Support
Pictures missing suddenly and backgroung picture missing
i got on the pc this morning and noticed that where i have the picture saved on the desktop it was just black so i went into where my pictures are saved and there missing ?? but when i double click on one it will show any ideas please im lost on this ??
General Discussion
Win Explorer arrows missing, cursor spinning, libraries missing
New laptop (Lenovo W510), but I swapped boot disk for an SSD and reinstalled Win 7 64bit from recovery disks. I moved My Documents to D: and when I open Windows Explorer all looks fine. When I click on an arrow beside My Documents (or Music or anything), the arrow selected disappears, folder...
General Discussion
Missing boot menu and missing data partition
Hi there, I'm still very happy with my XP Pro, but I thought I'd set up a dual boot with Win7 ultima 64 and check it out. So I popped in another hdd that was sitting idly in a drawer and installed 7 on it. I fully expected that Win7 would be able to see there's an XP installation and create a...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

İ Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:52.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App