Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: problem loading os

21 Feb 2011   #1
saurav Gautam

Windows 7 Ultimate x86
 
 
problem loading os

windows 7 freezes while displaying logon windows boot loader. No any new hardware configuration. No any software installation so far since a week! HELP...


My System SpecsSystem Spec
.

21 Feb 2011   #2
Shadowjk

Windows 7 Professional x64 SP1 ; Windows Server 2012 R2 Standard
 
 

Do you have a Recovery Disk or an Installation Disk?

Also does it work when you try to boot into Safe mode?

See Safe Mode For More Information


Note   Note
In Normal Safe Mode networking will not work So please select Safe mode With Networking to be able to connect to the internet


Many Thanks,
Josh
My System SpecsSystem Spec
21 Feb 2011   #3
saurav Gautam

Windows 7 Ultimate x86
 
 

NO i've tried it in Safe Mode too. Computer just freezes with long texts all??? And i dont have a recovery disk. I have installation disk though!
My System SpecsSystem Spec
.


21 Feb 2011   #4
Shadowjk

Windows 7 Professional x64 SP1 ; Windows Server 2012 R2 Standard
 
 

Okay Could you please Boot into that Disk and attempt to run a Startup Repair

See Startup Repair For More Information
My System SpecsSystem Spec
21 Feb 2011   #5
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Shadowjk View Post
Okay Could you please Boot into that Disk and attempt to run a Startup Repair

See Startup Repair For More Information

Hello saurav Gautam, welcome to Seven Forums; these may be more useful.


Startup Repair - Run 3 Separate Times

How to Mark a Partition as Active in Windows 7
My System SpecsSystem Spec
21 Feb 2011   #6
gregrocker
Microsoft MVP

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by saurav Gautam View Post
Computer just freezes with long texts all???
If running Startup Repair repeatedly (after confirming Win7 partition is still marked Active) doesn't help, please post back a readable camera snap or type out the exact error message you are receiving.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 problem loading os




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Problem loading win 7 64 bit
I'm attempting to load win 7 64 bit on the following hardware: this SSD http://www.amazon.com/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1 this MOBO http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813131028 this RAM http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820145015 this vid card...
Installation & Setup
Problem Loading Programs
Hello, I have a Compaq PC preloaded with Windows 7 Home Premium 64 Bit. I'm having the following problems: 1. I can't open some programs. 2. Some programs will open once after a restart. 3. Some programs will start to load, but never completely. 4. Some programs I can only run as...
Software
problem with IE, not loading pages
hi I'm running IE9 on win 7. a week ago the IE stopped loading pages, i have also firefox installed which is working fine. i googled the problem and show a suggestion to reset the IE (tools - internet options - advanced - reset). but this option was in grey. i tried tune up utilities to fix...
Browsers & Mail
Pic loading problem in FF ?
Hi all, just today i am getting a very strange problem in google pics, i use FF 3.6 and i never had the issue, page 1 through to however many pages there were on a given search loaded. I upgraded to FF4 last night and now page 2 onwards only shows light grey squares !!! no pic/thumbs. If i click a...
Browsers & Mail
dll loading problem?
Just after booting-up my system is prompting me that two dll files are not loading. I have investigated the necessity of the dll files and they have no relevance to the OS or anything I am using. How would I stop the system from attempting to load these files?
General Discussion
Loading Problem After Benchmark
After running 3DMark06 on my laptop, everything started running slow from windows starting up to opening programs and such. I've tried doing a system restore to the point where I just installed 3DMarks but it still takes forever for things to load up. I am running out of options on what I should...
Performance & Maintenance

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:50.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App