Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Restored DriveImage XML, Win 7 won't boot


28 Feb 2011   #1

Windows 7 Ultimate x86
 
 
Restored DriveImage XML, Win 7 won't boot

My Windows 7 Ultimate 32bit OS got messed up so I restored the original image I made from DriveImage XML successfully. Now when my PC boots, I get the mobo splash screen and then just a cursor. When I put my Win 7 install disk in I can "press any key" to boot from it and the DVD goes right to where I can repair my installation. It sees my partition and when I use the cmd prompt using diskpart, I can see that the win 7 volume is c:\, active, and all my files are in the right spot. However when I look at the volume numbers, my c:\ is volume 2 and my DVD drives are volumes 1 & 2. So how do I change my c:\ drive to volume 0? I've read that this is how you set the c:\ to boot properly. If I'm wrong please correct me.

My System SpecsSystem Spec
.

28 Feb 2011   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

I'm not entirely certain this is the case with 7 but previously the volume was assigned depending on where it was plugged into the motherboard.
If I had to guess I would say your dvd drives are IDE and the Hard disk is SATA.
I have the same issue with my box. It doesn't seem to prevent it from booting at all.

Try just booting with the win 7 disc in and not hitting anything and see if windows loads then. If so it's a motherboard setting issue.
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2011   #3

Windows 7 Ultimate x86
 
 

The Win 7 drive is a WD 500gb IDE. When I put this drive into any other PC, it does the same thing. Mobo splash or POST screen then just a cursor. I can't enter Safe Mode or anything except to put a disc in the DVD drive and boot from it. I tried fiddling with my mobo settings and they are normal. If I take my Win 7 drive out and put it as a slave or as a USB external drive, I can see everything and do whatever with the files.
My System SpecsSystem Spec
.


28 Feb 2011   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

Have you run the boot repair on it?
It would need to be plugged into the machine you intend to use it in for that.
Bootmgr is missing - Fix

Following the steps there will get you running that.
If nothing else it may at least name the error type for us if it can't repair it.
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2011   #5

Windows 7 Ultimate x86
 
 

Wow, that worked. Thanks!!!!
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2011   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

no problem, always nice when a problem is solved on the first try.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Restored DriveImage XML, Win 7 won't boot




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Restored DriveImage XML, Win 7 won't boot
Thread Forum
Backup image restored to new HD. Boot failure Backup and Restore
Windows 7 x64 won't boot on a new HDD restored partition Backup and Restore
Solved Windows 7 boot up screen needs to be restored Backup and Restore
New SATA HD - Restored from old IDE partition -cannot boot Backup and Restore
Vista Bootloader Restored but still no Dual Boot Screen Installation & Setup
How to boot from a restored drive image Backup and Restore
DriveImage XML on DUAL BOOT Software

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:33 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33