Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 SP1 on x64 Laptop


15 Mar 2011   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Windows 7 SP1 on x64 Laptop

I have just been trying to setup my system with Windows 7 Ultimate x64 SP1. When I ran it all appeared OK but various system commands failed to work correctly, so I reloaded Ultimate, loaded my chipset drivers then loaded SP1. Before loading SP1 I ran a check to see how long it took from switch on to the log on screen, this was 53.78 seconds. After loading SP1, I did the same check again and this time it took 98.13 seconds.

Does anyone know why the boot time has nearly doubled?

I did check that my system was running at it full rate (M15X's have Stealth Mode which reduces CPU speed to 50% of max) and it was OK.

I have seen notes on MS Technet re problems with 64bit machines so is this a problem we can sort or is it a problem with SP1 itself?

My System SpecsSystem Spec
.

15 Mar 2011   #2

Windows 8.1 Pro (x64)
 
 

You need to boot the computer a few times so it can optimize and cache.
It needs time to optimize your computer.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 SP1 on x64 Laptop




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:00 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33