Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Couple different problems: One with AIM 7 and another with Windows 7

11 Jun 2011   #1

Windows 7
Couple different problems: One with AIM 7 and another with Windows 7

The computer I have is a Compaq Presario CQ62-228DX Notebook.

So yesterday I started having problems with AIM 7 loading up. As soon as I try to sign in to AIM 7, the computer freezes up on me and I have to re-start my computer. I've uninstalled and reinstalled the program and tried to sign back in to AIM and the problem still persists. I've never had problems with this program doing this before so I'm not sure as to what to do now. If anyone knows a way to fix this, I'd appreciate it.

Also, when I close my computer in order for it to go into sleep mode, it does not end up doing this and instead stays on to the point where the computer will overheat and then shut itself down. I've never had problems like this with putting it into sleep mode before so I'm unsure as to what would be causing this. I'm not sure if this qualifies as a Windows 7 problem or not but it is still a problem for me. If anyone can help me out w/ these issues, I'd greatly appreciate it.

I've only had this computer for about a year and have had many problems with it involving mainly screen freezes among other things so these issues are just adding to my frustration. Any help that I could get from anybody on this forum would be greatly appreciated.

My System SpecsSystem Spec
12 Jun 2011   #2

Windows 7 Pro x64 SP1

Try re-downloading AIM7. Perhaps the problem is in the installer.

Explore the settings for your power plan. Brink has an excellent tutorial here: Power Plan Settings - Change
My System SpecsSystem Spec
12 Jun 2011   #3

Windows 7

Thanks. I redownloaded AIM 7 and its working now so who knows why it didn't before when I'd uninstall and reinstall it.

The problem with the battery overheating apparently somehow fixed itself from me doing system restore I think. It's fixed for now. I'll just have to wait and see how long this fix lasts.
My System SpecsSystem Spec

12 Jun 2011   #4
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1

Make sure you check the Advanced Power settings.
My System SpecsSystem Spec

 Couple different problems: One with AIM 7 and another with Windows 7

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
I need multiple suggestions for a couple of problems that i have.
1. I just installed windows 7 on a new build (Check specs), and i want to know if everythings okay and running well, but i dont know how to do that, is there a specific way or is there any kind of program that i can download, that tells me what my FULL system specs are and if they are running okay?...
Hardware & Devices
Downgraded windows 8 couple of problems appeared.
Alright as the title say, i had windows 7 with everything running perfect, until i decided to try windows 8, something i regret, anyway after i downgraded back to win7 i had some weird problems: 1. Chrome work under admin privilege only, sometimes i show error "Check for solution", if run as admin...
Installation & Setup
A couple problems I've been having..
Hi, So this is my first post on the forum. I'm sorry that the title of the thread is really non-specific but there's a couple of issues and so I felt like I better just let you experts see what you think :) Firstly, I have the quite common issue of the date and time resetting everytime I...
General Discussion
Couple of problems Windows 7
Hi, I am on windows 7 however I got the gateway ML3108b with total of 1GB RAM. If I change the total RAM to 1.5GB will it be faster? Problems so far: - When I restart the laptop it comes back on with a black screen however it shutdown ok. - Reclaiming the partition size. I installed...
Installation & Setup
Couple Of Problems
Help in short... I have two problems First: When trying to set up a back up nothing happens. I go into System And Security>Backup And Restore> then click on the link "Set up back" and nothing happens. Second: I open windows explorer then click on "New folder" menu option and again...
General Discussion
A couple odd problems with WMC
ok so there are a couple of small somewhat annoying problems i have found and was wondering if anyone knows a fix or a solution for them. what i am running........ intel duo 2.6 with ATI all in wonder HD, main display is the DVI output to a 22 inch monitor, second display is HDMI output to...
Media Center

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:42.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App