Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Weird Windows 7 x64 Problems

18 Jul 2009   #1

Windows 7 x64
 
 
Weird Windows 7 x64 Problems

Hi everyone, i have been having a lot of weird problems with windows 7 lately.
I'm not sure where to post this thread so i post it here.
Here are some of the problems i had.

-I cannot run Steam, the message error that appears is



-Microsoft office application stop working, here's the error message




-I cannot uninstall my Klite mega codec, the error



-My Media player does not load my h264 capable decoder anymore.


I think that these message error gotta be related to memory problem or something. I really hope someone can help me here.


Btw my system is

Windows 7 x64 rc1 Build 7100
Core 2 duo
Ati hd2400 mobility
4 gig ram

My System SpecsSystem Spec
.

18 Jul 2009   #2

Win7 Build 7600 x86
 
 

To help you I need some more info.

Have you run Windows 7 x64 before? I mean other versions before this one?

Or did you switch from x86 to x64?
My System SpecsSystem Spec
18 Jul 2009   #3

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by nagapelangi View Post
Hi everyone, i have been having a lot of weird problems with windows 7 lately.
I'm not sure where to post this thread so i post it here.
Here are some of the problems i had.

-I cannot run Steam, the message error that appears is



-Microsoft office application stop working, here's the error message




-I cannot uninstall my Klite mega codec, the error



-My Media player does not load my h264 capable decoder anymore.


I think that these message error gotta be related to memory problem or something. I really hope someone can help me here.


Btw my system is

Windows 7 x64 rc1 Build 7100
Core 2 duo
Ati hd2400 mobility
4 gig ram
Seems like Wndows is telling you I H8 YOU!!!!

Anyways...try to do a repair install as it seems that several Windows components are failing on you here...
My System SpecsSystem Spec
.


18 Jul 2009   #4

Windows 7 x64
 
 

no, this is my first windows 7 install. I had used it without any problem for the past 2 months or so. This is the first time it fails on me.

Yeah, using the disk to repair would be the fastest solution. But i am really curious to know what causes this problems.
My System SpecsSystem Spec
18 Jul 2009   #5

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by nagapelangi View Post
no, this is my first windows 7 install. I had used it without any problem for the past 2 months or so. This is the first time it fails on me.

Yeah, using the disk to repair would be the fastest solution. But i am really curious to know what causes this problems.
I honestly have no clue because of the range of issues happenning to you at once...you have more than one problem going on there
My System SpecsSystem Spec
18 Jul 2009   #6

Win7 Build 7600 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by nagapelangi View Post
no, this is my first windows 7 install. I had used it without any problem for the past 2 months or so. This is the first time it fails on me.

Yeah, using the disk to repair would be the fastest solution. But i am really curious to know what causes this problems.
Ok, well, what could have happened is that since you used only 32bit OS's before, the difference with x64 is that for the first time you are using the last 1GB of you 4GB ram.

Now this could mean several things, but firstly you should see if there's a more recent BIOS for your mainboard.

Lots of mainboards have problems with using more than 3GB in their first BIOS versions. (but be carefull updating Bios)

It could also be that that last Ram strip is corrupt, but you never noticed because you never used it before because you were on 32bit OS.

If BIOS update doesn't help, try taking out that last strip of ram and see if Windows runs smooth on 3GB.

When this all doesn't help, you could/should reinstall Windows 7.
My System SpecsSystem Spec
18 Jul 2009   #7

Windows 7 x64
 
 

um, i don't really think the ram module is the problem. I have linux and mac os x installed on this laptop. The linux is 32 bit, but i enabled the pae in the kernel, so i can use the total 4 gig without any problem. I can also use Mac os x with the total 4 gig ram.

I think i will just repair the Os. Anyway, thanks for your quick reply guys, really appreciate it.
My System SpecsSystem Spec
18 Jul 2009   #8

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by nagapelangi View Post
um, i don't really think the ram module is the problem. I have linux and mac os x installed on this laptop. The linux is 32 bit, but i enabled the pae in the kernel, so i can use the total 4 gig without any problem. I can also use Mac os x with the total 4 gig ram.

I think i will just repair the Os. Anyway, thanks for your quick reply guys, really appreciate it.
Post back you results so we can see if it solved the issue
My System SpecsSystem Spec
18 Jul 2009   #9

Windows 7 x64
 
 

Hey, i decided not to repair it yet. I run the system into safe mode, and you know what, all the problems disapear. I think this must be caused by the system's driver, only i dont know which one is causing it . I tried to diasble the graphic driver but it does not work. Ill try this on the other drivers. ill report the outcome.

Btw zidane, is the latest windows 7 build that u tried is the rtm?No issues so far?
My System SpecsSystem Spec
18 Jul 2009   #10

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by nagapelangi View Post
Hey, i decided not to repair it yet. I run the system into safe mode, and you know what, all the problems disapear. I think this must be caused by the system's driver, only i dont know which one is causing it . I tried to diasble the graphic driver but it does not work. Ill try this on the other drivers. ill report the outcome.

Btw zidane, is the latest windows 7 build that u tried is the rtm?No issues so far?
There is no confirmation that it is the RTM but I have had no issues so far...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Weird Windows 7 x64 Problems




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Weird Windows 7 x64 Problems
Thread Forum
Solved Weird AERO Problems.. General Discussion
Weird Problems with Windows 7 Ultimate 64 BSOD Help and Support
Some really weird problems Hardware & Devices
mouse pad problems !!! really weird, need help Hardware & Devices
Weird network problems Network & Sharing
Weird slowdown problems Performance & Maintenance
Weird new audio problems running Windows 7 Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:24 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33