Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Windows Explorer shows blank

01 Jul 2011   #1

Windows 7 64 Bit
Windows Explorer shows blank

Hello SevenForums,

Ever since running some registery cleaner I have been having issues with my windows explorer.
I never should have touched my registery with untrusted software in the first place..

I know most of you will probably suggest me to reinstall but I would prefer to just put the registry entries back in place as I have a lot installed on my computer.

Whenever I try to start up "Computer" or control panel it shows the explorer but the contents are blank.

Could anyone help me out with this annoying problem?

I run Windows 7 SP1 64 bit.

I already scanned my disk for issues (sfc /scannow) but nothing was found.
Please note that I also have read several threads regarding this issue but I do not have Virtual Clone Drive installed, if that may help.

Best regards,
Mark Visser

My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2011   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 10, Home Clean Install

This could be fixed with a system restore.
Go back a few days before the problem
System Restore

In the future this is all you need to do to maintain the computer and stay away from Reg cleaners etc.
To maintain your computer

10 Tips on How to Properly Maintain Your Computer

Steps that I did not notice on the guide include:

Running a scan disc before doing a defrag

Using Microsoft Security Essentials and Malwarebytes.

Making System Restore points, at least once a week

Makaing a system Image once a month (varies by user)

Not relying on your A/V common sense, should prevail. You know of many sites can cause a problem.

Do not use any reg cleaning or optimizing software.

Download and use Ccleaner about once every two months. Untick any registry entries.

If you follow these instructions, you will be trouble free for a long time to come.

Be sure to back up your hard drive about once a month (varies by user) and to keeep system restore points up to date.

Optimize Windows 7
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2011   #3

Windows 7 64 Bit


Thank you for your reply.
I have decided to backup my information for as much as I can.. (I cant access the computer folder so I have to copy files via DOS) and then install a fresh installation of Windows 7 64bit.

I have learned from this mistake, I am a gamer and always up for optimizing but this time I went too far..

Thank you for your time and help.
My System SpecsSystem Spec


 Windows Explorer shows blank

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Blank Windows Explorer Pane
Hey guys. Lately, when I open up any folder, I get a blank pane (picture included.) Do you have any ideas how to fix this? Thanks, Justin
General Discussion
windows explorer shows different contents
I've seen a lot of threads about Libraries, but can't find one that addresses (in a way I can understand) my problem. I can navigate to a given folder, say "My Pictures" either through my user name or through "Documents/My Pictures" The two methods show different content for the folder. This is...
General Discussion
windows explorer is blank
Looked around and didn't see this mentioned anywhere, so I hope this isn't a previously posted topic. Whenever I try to open Explorer in normal mode, it opens, but there are no contents. When the mouse is moved over it, the "please wait" spinning circle comes up, like it's trying to access the...
BSOD Help and Support
My new SSD shows as RED in Windows Explorer
Ran the Intel Optimizer and it's supposed to fill the disk and then release the free space. Well it didn't free up the space. :shock: Any ideas? Well I re-formatted this puppy and copied my files over and everything is aok. NOTE that I have not run the Intel SSD Toolbox utility program ......
Hardware & Devices
Install Goes to blank screen BEFORE logo shows
I just finished a custom built system: i3 3.0ghz MSI p55m-gd41 WD 500gb HDD SATA CD/DVD SATA nvidia 220 pcie 4gb kingston ddr3 (2 sticks in slots 1/3) My problem is, once i boot from the dvd, it says "loading files" with the long progress bar across the bottom of the screen.
Installation & Setup
Windows Explorer Previews all blank
I have lost the ability to preview any files other than pictures in Windows Explorer. What can I do to restore the previews? Thanks! Update: I tried a System Restore to a point before the problem started and that did not work. I created a new account and was unable to view any Explorer previews...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:48.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App