Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: few issues with the system

03 Aug 2011   #1

windows 7 ultimate x32
few issues with the system

for past few days I am having certain issues with my w7

my start up is quite slow compared to the past & the icons are taking around 20 - 30 secs to show up properly when system starts.

And it shows Audio Service Not running for a while and later gets ok.
Today it shows audio service not running while I am listening to some song
here, this link shows exactly what I see now

can some one give me some suggestions what I could possibly do.

The only thing I know is I have installed lots of media related softwares as I thought I had a problem with HD videos which at last was found the file was corrupt (when I asked my friend to check it out on his pc, only then I came to this conclusion) and not the codecs
I have turned off Bluetooth, as I don't need it.

My System SpecsSystem Spec

03 Aug 2011   #2
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1

Hi goodlad. Go to Control Panel/Device manager/sound Video and Game Controllers. Right each audio device and select Update drivers.
In my sig are links to MalwarBytes and SuperAnti Spyware, download them, update the definitions and run full scans with each one.
Do the steps here: SFC /SCANNOW Command - System File Checker
My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2011   #3

Windows 7 Enterprise x64 SP1

1. Try using CCleaner to clean your drive.
2. Also, you might want to disable startup items you don't need of don't frequently use.
3. And here's a small set of commands that will clear your icon cache:
(make a new text document, insert the code below and save it "Clear icon cache.BAT", choosing to view "All files" when you make the save; make sure the filename ends with .bat and not .txt)

taskkill /IM explorer.exe /F
CD /d %userprofile%\AppData\Local
attrib -h -s -a -r IconCache.db
DEL IconCache.db /a
P.S. Don't worry about the "Audio Service not running" issue. It's just a small display glitch/bug.
My System SpecsSystem Spec


 few issues with the system

Thread Tools

Similar help and support threads
Thread Forum
Having issues with backup system - need help
A few months back I upgraded to a haswell system and moved all my old parts to my backupsystem. Old parts to include motherboard, RAM, Processor, PS, 128 Gig SSDdrive. Here’s the specs… Antec P182 Case Gigabyte GA-X58A-UD5 Intel i7-950 (3.06gig) 12 Gig Corsair Dominator GT RAM...
PC Custom Builds and Overclocking
System service issues.
Hi can anyone advise me on the following issues currently being experienced on my system: event viewer not running. Cant Re-Start it in the Admin tools\System services settings for my device
General Discussion
System performance issues
Hi i am currently suffering from major performance issues where my pc will begin to steadily increase the amount of RAM it is using i procede to kill off any ussless proceses that i have running but still no change in the usage. I have run anti virus software multiple times and found nothing. ...
Performance & Maintenance
Several Issues with system//BSOD
I am going to cut to the chase. I bought this laptop and have had nothing but issues. I have had it for a little over 2 years and have had 2 hard drives and a motherboard replaced (Thank God for the warranty) I am getting the BSOD again, and I honestly do not want to deal with the company...again....
BSOD Help and Support
New System, Having Issues
I recently upgraded my entire system and I am having some trouble with it. When playing PC games it randomly crashes to the desktop. This happens with a few different games, and sometimes after a few minutes, other times after an hour or two. I own a GeForce GT 430. I have also tried with a...
BSOD Help and Support
AMD System Set-up Issues
I recently built an AMD system for my girlfriend, the spec of which are in my profile, and have ran into this same error. Machine history: Very little, all the parts were shipped here about four days ago and I spent a couple of hours putting them together. I ran into a hiccup when Windows 7...
Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:05.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App