Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No programs launch.


29 Sep 2011   #1

Win7 Ultimate X64
 
 
No programs launch.

I'm running Windows 7 Ultimate x64. No programs launch. I click on Firefox and the icon lights up in the taskbar as if it opens, however the window never comes up. After about a second, the icon dims again. The Firefox process never shows up in task manager. Any help would be appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.

29 Sep 2011   #2

Windows 8.1 ; Windows 7 x86 (Dec2008-Jan2013)
 
 

Can you please use this advice and check if there are some errors?
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2011   #3

Win7 Ultimate X64
 
 

Nothing there. I'm ready to format and install Ubuntu.
My System SpecsSystem Spec
.


29 Sep 2011   #4

Win7 Ultimate X64
 
 

Update. Outlook launches. It seems that Outlook is the only program that will launch. When I click a link in an email message, I get the following error.

"An error occurred in sending the command to the application."
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2011   #5

Windows 7 Ultimate x64/Windows 8 Consumer Preview x64/Ubuntu 11.04
 
 

Run an sfc/scannow command thrice in an elevated command prompt, with each command followed by a restart.
SFC /SCANNOW Command - System File Checker

Also, what anti-virus are you currently using?
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2011   #6

Win7 Ultimate X64
 
 

Thanks. I'm using Avast Free.
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2011   #7

Windows 7 Ultimate x64/Windows 8 Consumer Preview x64/Ubuntu 11.04
 
 

Ah, that would explain it. avast! has been having quite a few problems with x64 systems as of late. Definitely run the sfc/scannow command as I instructed above and uninstall avast! anti-virus. The sfc/scannow command will fix the problem but uninstalling avast! will ensure the problem doesn't continue.

I recommend switching to Microsoft Security Essentials for real-time protection and Malwarebytes just for regular scans. Just until avast! gets their bugs and glitches sorted out.

Microsoft Security Essentials
Virus, Spyware & Malware Protection | Microsoft Security Essentials
Malwarebytes
Malwarebytes : Free anti-malware, anti-virus and spyware removal download
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2011   #8

Win7 Ultimate X64
 
 

It worked! I've never had a problem with avast! before. This is pretty disheartening.
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2011   #9
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

It only appears to be an issue with Avast's last definition update.
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2011   #10

Windows 7 Ultimate x64/Windows 8 Consumer Preview x64/Ubuntu 11.04
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by OhSnapWord View Post
It worked! I've never had a problem with avast! before. This is pretty disheartening.
I'm glad I could help.

It looks like it's only the latest update so you should be fine when a new update comes out. Though as I suggested, you would do well to switch AV in the meantime.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No programs launch.




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:40 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33