Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Can't get a WEI rating.


12 Jan 2009   #1

Windows 7
 
 
Can't get a WEI rating.

Has anyone had a problem getting a Windows Experience Index rating?

I keep trying to get one and it won't work. The progress bar moves about 5% of the way and then stops. I have closed all running programs and let it sit for an hour. Task manager shows WinSAT.exe at 0% CPU usage.

Any ideas?

Here's my system:

Processor Information:
Vendor: AuthenticAMD
Speed: 3006 Mhz
2 logical processors
2 physical processors
HyperThreading: Unsupported
FCMOV: Supported
SSE2: Supported

Network Information:
Network Speed:

Windows Version:
Windows 7 (64 bit)
NTFS: Supported

Video Card:
Driver: ATI Radeon HD 3850 (Microsoft Corporation WDDM 1.1)
DirectX Driver Name: atiumdag.dll
Driver Version: 8.53.2.12
DirectX Driver Version: 8.14.10.610
Driver Date: 13 Nov 2008
Desktop Color Depth: 32 bits per pixel
Monitor Refresh Rate: 59 Hz
DirectX Card: ATI Radeon HD 3850 (Microsoft Corporation WDDM 1.1)
VendorID: 0x1002
DeviceID: 0x9505
Number of Monitors: 1
Number of Logical Video Cards: 1
No SLI or Crossfire Detected
Primary Display Resolution: 1920 x 1200
Desktop Resolution: 1920 x 1200
Primary Display Size: 26.65" x 16.65" (31.42" diag)
67.7cm x 42.3cm (79.8cm diag)
Primary Bus Type Not Detected
Primary VRAM: 1024 MB
Supported MSAA Modes: 2x 4x 8x


Sound card:
Audio device: Speakers (Creative SB Audigy 2

Memory:
RAM: 8189 Mb

Miscellaneous:
UI Language: English
Microphone: Not set
Media Type: DVD
Total Hard Disk Space Available: 476946 Mb
Largest Free Hard Disk Block: 104817 Mb
OS Install Date: Dec 31 1969
Installed Packages: Firefox,Windows Firewall

My System SpecsSystem Spec
.

12 Jan 2009   #2

Windows 7 Ultimate Beta 7000
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dukeofhurl View Post
OS Install Date: Dec 31 1969
What? lol
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2009   #3

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by tdk08 View Post
What? lol
Yeah, I saw that too. I ran the system information out of Steam. Apparently Steam doesn't get it.
My System SpecsSystem Spec
.


12 Jan 2009   #4

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Hi dukeofhurl, welcome

Yeah, lol I was just about to comment on that. 1969 huh.

Maybe post this here: http://www.sevenforums.com/general-d...ur-wei-40.html

Seems Freelancer852 has a problem running it when he put in 8gb of memory on post 399, maybe a connection?
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2009   #5

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Airbot View Post
Hi dukeofhurl, welcome

Yeah, lol I was just about to comment on that. 1969 huh.

Maybe post this here: http://www.sevenforums.com/general-d...ur-wei-40.html

Seems Freelancer852 has a problem running it when he put in 8gb of memory on post 399, maybe a connection?
Thanks for the heads up on that. I haven't received that error. The progress bar just stops.
My System SpecsSystem Spec
19 Jan 2009   #6

Windows 7 Professional
 
 

Hi, I had the same problem, the progress bar just stopped and it even made windows crash. I had to press the power button to reboot. It fixed everything when i installed the latest catalyst pack for my vga card. Mine is also an ati but an older one, a mobility x600. Hope this helped.
My System SpecsSystem Spec
11 Mar 2009   #7

windows 7
 
 

Hi,

From a command prompt by typing: winsat formal

this will take some minutes and after that the windows rating will works normally.

Regards and blessings
My System SpecsSystem Spec
11 Mar 2009   #8

Vista Ult 64bit - Windows 7 Ult 7264 64bit
 
 

It's probably your Graphics driver, yours is from Nov last year.
The first part of the WEI is the Graphics check and it's probably hanging on that old driver.
My System SpecsSystem Spec
11 Mar 2009   #9

Windows 7
 
 

I fixed this with help from other threads and forums. I disabled write-caching on my hard drives and the WEI jumped to 5.8.
My System SpecsSystem Spec
12 Mar 2009   #10

W7 X-64 RTM,SUSE 11.1, XP PRO SP3 as a VM, VMware ESXi
 
 

Hi there
There's been problems with WEI on build 7048.

This *might* work for you -- it did for me.

1) Instal the official chipset drivers for your machine --even if you get a message "current driver is newer than the version you are trying to install.

I used the Mobile Intel express GM965 chipset on the "offending" laptop rather than the "out of the box Windows 7 Microsoft supplied one's".

2) Re-boot

3) runthe COMMAND LINE version of the program

in elevated mode run a CMD prompt (open run command box as administrator) winsat formal -v

This fixed it for me

cheers
jimbo
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Can't get a WEI rating.




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Can't get a WEI rating.
Thread Forum
Low system rating Graphic Cards
UPS VA Rating Hardware & Devices
System rating is not available Performance & Maintenance
the rating system Performance & Maintenance
HDD only gets a 7 rating of 5.9 Performance & Maintenance
Rep Rating Chillout Room
I like 7 so far, my rating 7.5/10 General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:41 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33