Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Missing 'Users' folder in Explorer


14 Nov 2011   #1

windows 7 Ultimate 32 bit (VM via VirtualBox)
 
 
Missing 'Users' folder in Explorer

My 'C:\Users' folder is missing from Explorer! If I type it in the address bar then all the sub-folders show up correctly, as do they all in cmd.exe. Nothing is 'hidden' and I have tried 'attrib -s -r -h %USERPROFILE%' but still it will not show. Any ideas please?
I have seen posts relating to individual sub-folders going missing but I think this is different.


My System SpecsSystem Spec
.

14 Nov 2011   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

I have only seen this in instances where security policies have been created on public computers.
Have you ever toyed around with security policies?
Or even installed a very robust av/firewall software package?
My System SpecsSystem Spec
14 Nov 2011   #3

windows 7 Ultimate 32 bit (VM via VirtualBox)
 
 

I have the standard Microsoft Security Essentials running with the default Windows Firewall, that is all; never played around with anything else though.
My System SpecsSystem Spec
.


14 Nov 2011   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

In Explorer Organize->Folder and search options. On the general tab tick the show all folders box.
Name:  screenshot54_2011-11-14.png
Views: 56
Size:  49.5 KB


My System SpecsSystem Spec
14 Nov 2011   #5

windows 7 Ultimate 32 bit (VM via VirtualBox)
 
 

Problem solved: for some reason there was a 'System' attribute on the folder, so 'attrib -s -h c:\users' fixed it.
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2011   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Good news.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Missing 'Users' folder in Explorer




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:35 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33