Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Post, No Bios, No Boot From CD

30 Nov 2011   #21
PaulSoebekti

Win 7 64 bit
 
 

I'm out of suggestions at the moment.
But will keep trying to solve this problem.
I'll post or PM you as I get something, sorry.

Paul


My System SpecsSystem Spec
.
30 Nov 2011   #22
gregrocker

 

Work through all of the suggestions made so far and post back the results for each.
My System SpecsSystem Spec
30 Nov 2011   #23
boweasel

Windows 7 home premium 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
Work through all of the suggestions made so far and post back the results for each.
There is nothing to work through. It either detects my drives (10% of the time) or it sees nothing (90%).

Even on those rare occasions when my drives are listed, I can do nothing - none of the keys work, I can't get to the BIOS or System Recovery or Diagnostics or boot into safe mode. Even when it sees a CD drive it won't boot to it - probably because by taking out the battery I set it back to the default settings which is HD first, and I can't get to the boot menu or BIOS to change anything, and this is two frickin HP Windows 7 motherboards that have gone bad in 2 weeks.

Here's the earlier post that has now drifted back to page 7.
http://www.sevenforums.com/general-discussion/198460-need-diagnostic-help-seems-dead.html
Any new thoughts on that will be appreciated, but I ain't holdin' my breath.

I will never, ever purchase a Hewlett-Packard PC for the rest of my life. Planned obsolescence with a power cord.
My System SpecsSystem Spec
.

30 Nov 2011   #24
Wareus

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi Boweasel,
Are you certain that the computer were totally restored after the virus removals? so that they did not trigger a system restore or something close to it? Have you tried flashing your bios through your clean xp comp?
Otherwise disable any system recovery modes before removing infections, and then flash your bios through your clean xp comp..
Hope this helps
My System SpecsSystem Spec
02 Dec 2011   #25
boweasel

Windows 7 home premium 64 bit
 
 

Thanks for the reply, but I'm done. See my previous post.

My only hope is that HP stock falls into a black hole and the company goes belly-up.
My System SpecsSystem Spec
21 Mar 2012   #26
wildbird

Windows 7 Ultimate
 
 
No Post, No BIOS, No Boot From CD, Windows Vista Ultimate

I am really sorry because it is not Windows 7 but the problem is almost same.

OS Windows Vista Ultimate
Motherboard Asus P5E3 Premium
CPU Intel Core 2 Quad Q6600
Corsair DDR3 6GB
HD Samsung 1TB
PSU Corsair HX520
Graphic Card ATI Radeon HD Saphire 4870 1GB

I was about to throw this computer, as a last option I tried to fix today to make a decision.

No Boot, No BIOS, No Boot from CD Windows Vista Ultimate - YouTube

The components the motherboard and PSU I was suspected of this problem. The problem started about one year ago and I tried number of times by reassembled all the components but it did not work (assembled inside the case).

Last week I bought a Antec Digital PSU tester I checked the PSU and I found that PSU has no problem. I tried to buy a replacement motherboard online but I could not get it. Today I did reassemble outside the case on the table. I had same problem.

I reinstalled the CPU a couple of times I got the same result and finally I checked the CPU connecting pin with a magnifying glass I found some black spots on it. I used an eraser and cleaned it and wiped by a soft cloth. Then I installed the CPU and the CPU Cooler. The next thing I did was one of the Capacitor (looks like capacitor) near the CPU I made it a little bit straight.

Then I reboot the machine, it works now. Really strange and I do not know the real problems and the solution of this computer.

Boot OK - YouTube
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Post, No Bios, No Boot From CD




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Boot Drive not listed in BIOS / Empty Boot Tab in Sys Config
Hello, For some reason my boot drive is not listed in UEFI BIOS where you choose the boot drive sequence, still the computer boots OK from that drive. I checked the System Config and the Boot tab is completely empty and I'm unable to make any changes there. When I try to run BCDEdit it says "the...
General Discussion
Boot from one of 2 attached drives with BIOS boot order no problem?
I got a SSD now in my system connected to the first sata port with win7 installed My previous (mechanical) sata hard disk who was prev. setup on this port is still usable and also has win7 installed on it. i wnat to use it as a experiment setup. If I connect this old hdd to another sata port say...
Installation & Setup
Windows 7 Stuck At BIOS Cannot Enter BIOS or Change Boot Media
My laptop has no problem before. Recently I try to install Windows XP. First attempt fail, so I change SATA at BIOS from AHCI to Compatible, success. However the partition that I want to install*Windows XP to is not available.* So just to test I choose my Windows 7 partition. Since it want to...
General Discussion
Problems with Nvidia gpu post BIOS system BIOS update.
Hello all, this is my first time posting here so please forgive any mistakes/oversights. I've just updated my Samsung laptop's system BIOS via their software update program, and my Nvidia GPU (GT 650m DDR3) no longer seems to work. The Nvidia control panel is still there, and it still gives me...
Graphic Cards
help PC wont boot past post, cd/dvd drive not registering in bios etc.
hey guys. my pc was working fine last night, switched off before bed as usual, woke up this morning, switched on and the machine would not boot up to windows from post. i accessed bios but my cd/dvd drive does not show up there, my hdd does but it will still not boot from startup :/ this message...
Hardware & Devices
GPU Bios showing up before Mobo BIOS (slowing boot up time)
So recently I purchased a Galaxy GTX 460 768MB video card. I was previously using a BFG Tech GTX 275. When I first installed the GPU I was on an ASUS P5B Deluxe WiFI Edition motherboard. I am now on an ASRock P64 Extreme4 motherboard. I mention the old mobo because the problem has been the same...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:33.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App