Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Some programs won't run/install, explorer slow, ect.

12 Aug 2009   #1
Aleitheo

Vista/7
 
 
Some programs won't run/install, explorer slow, ect.

It was all fine until yesterday. I copied over a game from my laptop the night before (I just installed 7 on this computer recently, was copying over stuff from my laptop) and also finished installing World of Warcraft and not long after I turned off the computer.

The next day I switched it on and didn't notice anything at first but some programs wouldn't run (Winamp would have a blank space where the music list normally is).
I tried installing some virtual drive programs such as magic disc and power iso which I usually use for isos I rip onto the computer (I lost some discs before so I've been doing that recently) but the magic disc programs wouldn't run properly and power iso wouldn't progress during its installation.
I tried installing some anti spyware like AVG and Avast (Spyware doctor detected 300 odd tracking cookies that appeared in the past week I installed, way more than it did with my vista laptop) but they would just either not respond (and then pop up with a message saying it took a while and wouldn't respond) or just not even progress when it was installing (on the part where it begins putting down files)

Explorer itself is slow and takes a while to load when on "My computer" and usually wouldn't display USB drives. Once it did but it didn't actually open it up when I clicked on it and prevented the window from responding.
I have used task manager to close all these down when they wouldn't.

When I tried switching off my computer it just stayed on the logging off/shutting down screen. I tried leaving it overnight, expecting it to finally switch off but it only ende up going into sleep mode (and popped up with the log in screen when I waked it up)

I have switched the computer off and on a few times but its still the same.

I also got the disc I used to install and tried to repair it but it wouldn't boot from the disc when I switched on the PC and when I opened it up and ran the setup file, it came up with the usual "are you sure you want to run this" dialog and didn't do anything.

I am using build 7100, any help would be great


My System SpecsSystem Spec
.
17 Dec 2009   #2
thunderclap

Windows 7 & OS X 10.6.2 (Hackintosh drive)
 
 

This just started happening to me with Windows 7. Pretty much the same thing. Anyone else experience this? Any fix?
My System SpecsSystem Spec
17 Dec 2009   #3
TGSoldier

 
 

You mean it just started happening ?

Or were you doing the same thing;copying files?
My System SpecsSystem Spec
.

17 Dec 2009   #4
seekermeister

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

Aleitheo,

If it were me, I would run a System Restore back to a point prior to when the problems began.
My System SpecsSystem Spec
17 Dec 2009   #5
thunderclap

Windows 7 & OS X 10.6.2 (Hackintosh drive)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by TGSoldier View Post
You mean it just started happening? Or were you doing the same thing;copying files?
An online backup was in progress to iDrive. I was also trying to access a Mac drive through MacDrive 8. The MacDrive program stopped running, and then everything seemed to lock. When I rebooted, that's when the trouble started.

Quote   Quote: Originally Posted by seekermeister View Post
If it were me, I would run a System Restore back to a point prior to when the problems began.
I tried running System Restore and two are available. One was just prior to a Critical Update and that was a day before the crash happened. I tried restoring that but it didn't help. I only have one other Restore point from two days ago, but when I try to run it Windows says the file is corrupt.
My System SpecsSystem Spec
20 Dec 2009   #6
eccles

Windows 7
 
 
Slysoft "Anydvd"

I have a very large collection of DVDs from Region 1, 2, 4 all genuine (no bootlegs). I have AnyDVD running on my Win XP pro system computer. My new Dell Inspiron 1470 has region lock on it. I installed AnyDVD but is does not seem to run. Is this normal? Otherwise, is there a way to turn off the Region lock?
My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2009   #7
Aleitheo

Vista/7
 
 

I joined this site months ago and its now that people are posting in it, when I uninstalled 7 ages ago?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Some programs won't run/install, explorer slow, ect.




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Installing programs slow?
Heys guys, I dont know if this is in the right sections or not, but ever since i reinstalled windows, all the programs i install are installing soooo slow! i don't know why, because befroe i reinstalled it everything was running fine!, i dont wanna reinstall it again because i really cbf,...
Installation & Setup
Windows Explorer BUG - Can't install programs/upload files pics inside
Hey guys (first post), I've had this bug for about a week now and it's maddening. D3 comes out tomorrow and I just can't actually install the damn thing. It came about after installing a new theme, since then I've replaced all those files with the originals, gone back to default theme and...
General Discussion
Windows 7 will download programs but not install programs
Hello I have just bought a new acer aspier 5750z-4830 intel core b940 processor 4gb ddr3 memory 500 gb hdd 3 days ago and I am unable to install any new programs. I have tried to download meny sotwer not at the same time but the results are horrable. google chrome: 7 hours and never...
Software
some programs open very slow
Hi I am testdriving a new Win7 X64 installalling and testing software I discovered that some software is suddenly very slow at startup. I am used to a 32 bit text editor ( text pad) that normally opens fast but now I can count about 10-15 seconds everytime I try to start the program. Also when...
Software
Does more programs slow a pc down?
So I bought this new pc last year. Before I had a Dell 8400 P4 3.2ghz processor, 2gb ram. I thought I would treat myself to a new multi core pc and bought an i7 pc with 6gb of ram. All was going well until the other half decides that my pc is so fast she would like to install some of the software...
Software
Programs install slow, system almost unusable when transferring files
Hello- Has anyone run across this? Whenever I install a program via the DVD drive or from a mounted ISO the install is painfully slow. The system them responds super slow. This also happens when transferring files from multiple drives. I understand there will be a lag when the hard drive is...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:17.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App