Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "New Folder" Button in Explorer Toolbar

13 Aug 2009   #1

Windows 7 Ultimate
 
 
"New Folder" Button in Explorer Toolbar

Hello all,

I'm new to the forum. Just installed Windows 7 Ultimate with Chinese MUI. Now here's the deal, recently but I'm not sure when, the "New Folder" button in Windows Explorer stopped working. In case I'm not clear with the description, I've included a picture of the button. Is there a way somehow to fix the button since I use it regularly? I think the button is just a link or something like that but not sure how to fix it.

Thanks for any help in advance.



Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
.

13 Aug 2009   #2
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Hello HappyDenn, and welcome to Seven Forums.

See if downloading and merging (double click) the Directory and Folder downloads at the link below to restore their default registry entries can fix this for you. You may need to restart the computer afterwards to apply.

Default File Type Associations - Restore

Hope this helps,
Shawn
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2009   #3

Windows 7 Ultimate
 
 

Hello Shawn,

Thank you for the reply. However I've found out that it was Bazaar that was causing the problem. After I uninstalled Bazaar everything's fine now. But I'll try to install Bazaar again and apply those 2 registry files and see what happens.
My System SpecsSystem Spec
.


15 Aug 2009   #4
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

How bazaar.

Thank you for posting back your findings and solution.
My System SpecsSystem Spec
16 Aug 2009   #5

Windows 7 Ultimate
 
 

Haha yea very bazaar indeed. Well after I installed Bazaar again (and loose the "New Folder" button functionality), the registry files didn't help. I guess it has something to do with their installer. I'm using the binaries now which don't cause the problem. For anyone who's having the same problem, check if you have Bazaar version control installed.

Thanks again, this is a helpful community!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "New Folder" Button in Explorer Toolbar




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:12 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33