Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: one machine attaches quickly to network, the other does not

10 Jan 2012   #41
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by johnhoh View Post
It seems like the key is that no matter what I do (use several startup programs, normal mode) as long as I set the dns server to be static there is no delay at all. Also safe mode no delay at all.
Well then I guess we did find a solution that`s working.
Yaaa! Sleep Tight


My System SpecsSystem Spec
.
10 Jan 2012   #42
lehnerus2000

W7 Ultimate SP1, LM18 MATE, W10IP VM, W10 Home, #All 64 bit
 
 

Hopefully that fix will solve your problem.

I suggest setting static addresses for all of your devices (except the laptop).
My System SpecsSystem Spec
10 Jan 2012   #43
johnhoh

Win7 ultimate
 
 

Since its a brand new build I'm gonna reload win7 anyway. The plan is for me to mail this system to my son and without knowing exactly whats wrong, I'd rather give it another shot. After loading windows I made a bunch of tweaks to the machine and I bet some service, driver or setting is mucked up that may manifest itself down the road. Thanks for all the help guys......
My System SpecsSystem Spec
.

10 Jan 2012   #44
johnhoh

Win7 ultimate
 
 

Win7 is now reloaded and it gets an internet connection immediately. Now lets see if I can customize the hell out of this thing without screwing it up again....
My System SpecsSystem Spec
10 Jan 2012   #45
johnhoh

Win7 ultimate
 
 

dang! Ran windows update (many updates) and now the delay is back. There are too many updates to remove them one-by-one, so I'm now doing this...

Is there a simple way to uninstall ALL Windows updates for the purpose - Microsoft Answers

and will install updates more slowly this time in order to catch the culprit...
My System SpecsSystem Spec
10 Jan 2012   #46
johnhoh

Win7 ultimate
 
 

Sone progress here. Turns out that kb976902 makes some changes to the system that cause this delay.

I did a clean install and ran ms update, got the delay, then started uninstalling the updates. I uninstalled them all (except kb976902, because it would not uninstall) and there was still the delay. Then for good measure I reinstalled windows (zero delay after that) and then only installed kb976902, and the delay reappeared. In the link below you see that others have had this problem, and worse due to kb976902. At the bottom of the thread someone figured out


KB976902 has removed internet connection, 'unidentified - Microsoft Answers

they say that the trick is to install zonealarm, then uninstall it. When I installed it the delay went away, then uninstalled it and the delay came back. Then reinstalled it again, figuring well I'll just use it, but the free version pesters you with pop ups so I decided to do another clean install and see if I can avoid kb976902 altogether this time. Good thing this machine is right next to my main one, so all this work is not really a bother.
My System SpecsSystem Spec
10 Jan 2012   #47
lehnerus2000

W7 Ultimate SP1, LM18 MATE, W10IP VM, W10 Home, #All 64 bit
 
 

Interesting discovery.
My System SpecsSystem Spec
10 Jan 2012   #48
johnhoh

Win7 ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by johnhoh View Post
I decided to do another clean install and see if I can avoid kb976902 altogether this time. Good thing this machine is right next to my main one, so all this work is not really a bother.
I just clean installed again using a win7 sp1 dvd, and went into control panel > programs and it was empty (as you'd think) and also control panel > programs > view installed updates and kb976902 is the only thing there. It is packaged with sp1 apparently, despite the problems that some people have with it. I don't like zonealarm, so I'm going to live with the delay and hope that no further issues happen.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 one machine attaches quickly to network, the other does not




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Virtual Machine Whole Network Access
Hi I am currently working on a network with a high level of security, they have asked me to install Visual Basic on the school computers, I told them that to debug / run any applications made by students they would have to change security to run *.EXE files. This was not possible so the only...
Virtualization
Choosing the network of a machine,
Choosing the network of a machine, I wanted to choose the network for my machine but I couldn’t get the dialog box that enables this selection (attached). How to get the dialog box (attached) from which the network is selected for that machine?
Network & Sharing
Cannot view Ubuntu machine on network
Hello all! I am pulling my hair out trying to figure out this problem I'm having. I have 3 machines. 1: Win 7, 32bit 2. Win 7, 64bit 3. Ubuntu 11.04
Network & Sharing
Windows XP Machine not visible on Network
I just set up my home network (from scratch) so I could have all my devices in communication with each other. I have 2 PCs running Win 7 x64, an XBOX 360, and one PC with Win XP/SP3. I reset the router and recreated the network, and the win 7 machines can see each other perfectly, but I still cant...
Network & Sharing
One Machine can see network; network can't see machine
I have 4 computers on a wired network and two laptops on a wireless LAN. I've just been upgrading all of them to Win 7. My wife's machine can see the network machines but none of the other machines can see my wife's machine. This applies to both the network tree and the homegroup listing. I've been...
Network & Sharing
Rogue XP machine on Network -
Hi all I've got a network with 2 W7 and 2 XP PRO SP3 machines I can see ALL of them on ALL machines but ONE just refuses whatever I do to allow direct access to it from EITHER of the W7 Machines (build 7137 x-64 ) All firewalls off etc. same userid's passwords etc etc. What's up with...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:43.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App