Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Explorer not loading any contents

14 Jan 2012   #1
ankitp

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Explorer not loading any contents

When I open the libraries from the taskbar, the icons for documents, pictures, music, etc. are not visible. The tree that should appear on the left pane also doesn't load. Just 'Libraries' is visible in the pane, with a magnifying glass moving on its icon. The same thing happens when I open My Computer from the start menu. Just keeps on loading, nothing appears. Icons are blank (white). I have attached the image.

Before all of this happened, I was trying to access a folder on my desktop, and a .wav file inside was crashing windows media player. That folder's contents were also taking too long too load. To fix that, I ran disk cleanup, registry & traces cleanup and also ran the Disk Defragmenter. After defrag, I encountered the above problem. Any help on how to fix this ?




Attached Thumbnails
-libraries.png  
My System SpecsSystem Spec
.

14 Jan 2012   #2
JaidynM

Windows 7 Ultimate x64/Windows 8 Consumer Preview x64/Ubuntu 11.04
 
 

Do you have a System Restore point dated before the problem occurred? If so, restore to that point and see if the problem persists.
System Restore


Also run an sfc/scannow a couple of times in an elevated command prompt. The defrag may have corrupted some files to cause the problem.
SFC /SCANNOW Command - System File Checker
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2012   #3
ankitp

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Thanks for the advice JaidynM. I tried restoring the system, but after the reboot, the restore operation fails, even after I turned off the antivirus. I ran sfc/ scannow, but it says the integrity is not violated.
My System SpecsSystem Spec
.


14 Jan 2012   #4
JaidynM

Windows 7 Ultimate x64/Windows 8 Consumer Preview x64/Ubuntu 11.04
 
 

Hmm, okay. Give the following fix a try.
Libraries - Hidden and Empty Fix
My System SpecsSystem Spec
15 Jan 2012   #5
ankitp

Windows 7 Home Premium x64
 
 

its back now.. thanks !!! but the initial problem is still there. There's a folder on my desktop with audio files. When i open it, the contents are visible, but the green bar keeps on loading. And when i try to open a file, windows media player crashes. I can't even delete the folder or any of its contents.
My System SpecsSystem Spec
15 Jan 2012   #6
JaidynM

Windows 7 Ultimate x64/Windows 8 Consumer Preview x64/Ubuntu 11.04
 
 

Right. As I understand it, you are now able to see Explorer as you normally should. However, opening that particular folder still gives you problems?

The audio files may be corrupt or infected. Scan the folder with your preferred anti-virus as well as Malwarebytes (link for download below) just to be sure.
Malwarebytes : Free anti-malware, anti-virus and spyware removal download


Afterwards, try to delete the file from an elevated command prompt using the following tutorial.
Undeletable File - Delete
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Explorer not loading any contents




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Explorer locks certain folders and contents
So here's the issue. Explorer locks certain folders so that they can't be deleted. Example: (I get the same problem on all subfolders in this folder and with quite a few other folders located elsewhere) I browse to a folder name "Digital Detective" and open then close it. It's a subfolder...
General Discussion
windows explorer shows different contents
I've seen a lot of threads about Libraries, but can't find one that addresses (in a way I can understand) my problem. I can navigate to a given folder, say "My Pictures" either through my user name or through "Documents/My Pictures" The two methods show different content for the folder. This is...
General Discussion
Issues with explorer windows not showing contents.
Ok so I installed a program called classic shell, it worked fine, but then I wanted to remove that organize bar in win 7 home premium, So i downloaded and put in a new shellstyle.dll, and after rebooting I can no longer open folders, like they open but they are blank, cannot get into control...
General Discussion
Explorer very slow on some directories to display contents
Hi All I have a newish PC with an crucial ssd on C: and a WDC Black on D: but for some reason when I open some directories in explorer on D: it takes ages to display the contents, upto 30secs in some cases. And thats for a directory with only 150 items. I can see the green bar in the address...
General Discussion
Contents of CD/DVD not visible in Windows Explorer
I'm using 7057. Not sure when this problem started as I don't use CDs or DVDs that much. The drive works fine, ImgBurn works fine, all other programs seem to see the files on a disk fine, they just don't show up in Windows Explorer. I click on the drive in the "Navigation Pane" and nothing happens....
General Discussion
Contents Details Not Shown in Windows Explorer
i really need help. i've been using win 7 build 7057 x86 for a week when i started windows today & open the windows explorer, the display of Libraries is shown like this http://i42.tinypic.com/2zjlthk.png the details are gone so i click the View/Choose Details to sort the contents of the...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:02.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App