Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Window explorer doesn't load properly after sharing settings

18 Jan 2012   #1
mestrone

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi to all!
I just recently changed my sharing settings for my laptop to have access over my desktop which i keep my files. After customizing the home network and the network settings (which it work for the access i wanted), some things started to behave weird... (in the desktop: Win 7 U x64).

Windows explorer doesn' t respond normally. When i open my computer it makes a big deal to load the icons and not all the properties are displayed when i change the view in details and even my computer doesn't load. From the left bar, if i extend my disks i can see the content inside them without problem. But it has a problem with viewing the thumbnails (the big tiles), for example in the images, and also doesn't so the right preview of the image. The same as in my computer happens in the network section, doesn' t load at all, but can select the location f.e. my laptop, left from the side bar, which by the way is constantly thinking!

I am not very sure what did i change in the Network sharing settings, but I thing that is the problem! But really can't figure it out , neither I can find a solution online.. Any suggestions?

I Forgot to mention, that when I save with Firefox an image, in the save window, things are working normally...!

Your lights please!


My System SpecsSystem Spec
.

18 Jan 2012   #2
Ztruker

Windows 8 Core X64
 
 

How about doing a System Restore to before you made the changes then start over.
My System SpecsSystem Spec
19 Jan 2012   #3
mestrone

Windows 7 Ultimate x64
 
 

It would have been nice if I had one!

I left the pc scaning with avira all night, and it is virus free. But I just saw that some windows that I had cklicked yesterday night and didn't open I found them open, and the same with Photoshop. It was freezing on loading for a loooong time, and I found it open on morning as well...

I believe it has something to do with the home network... something making a loop, and freezes everything on explorer...
My System SpecsSystem Spec
.


19 Jan 2012   #4
Ztruker

Windows 8 Core X64
 
 

Remove all the shares you setup, reboot and see if things are okay. If yes then start over setting up sharing. Ask any questions you may have here.
My System SpecsSystem Spec
20 Jan 2012   #5
mestrone

Windows 7 Ultimate x64
 
 

That is what I did and it worked Ztruker! Thanks very much for your assistance!

I deleted my homegroup and things came back to normal. But it is weird all this. I would really like an explanation of why this happened...
My System SpecsSystem Spec
20 Jan 2012   #6
Ztruker

Windows 8 Core X64
 
 

No idea. Computers are a mystery wrapped in an enigma
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Window explorer doesn't load properly after sharing settings




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Website doesn't render/load properly
I recently installed a fresh windows 7 x64 home premium on my computer + some niche drivers from my computer's manufacturer. On random occasions, when I try visiting a website, it loads gibberish source of the webpage or it download's a download file as seen in screenshot below. Does anyone know...
Browsers & Mail
Windows Update Window is not load properly
Please someone help me with this.my windows update window is not load properly.i attach a snapshot on it.
Windows Updates & Activation
Album art takes long to load or doesn't load at all in explorer.exe
Im having this issue when I go to my Music folder/library in windows there is either no album art (in this case no icons in place of the album art either to suggest if its an mp3 or what not), or it takes a really long time for the album art to load on every peace of music. I have also tried to...
General Discussion
Autocorrect Outlook 2007 doesn't work in Window 7 properly
Can somebody help me please with this issue? I have installed my office 2007 in my new computer. Everything seems to work fine, except the Autocorrect function. I always use this function to add new corrections - or formatted texts. It has always worked well in Windows XP and Vista, but not on...
Microsoft Office
Page doesn't load properly - what's the cause?
The page doesn't load properly every now and then and looks kind of broken. For example, the table codes are not loaded so the left column appears as usual (but looks weird) the middle column ends up below the left column (it should be on the right of the left column if it is loaded properly)....
Browsers & Mail
Network and Sharing Doesn't work properly
I have a Win7 laptop connected via a WRT54G2 wireless router to an XP SP3 desktop. Both the laptop and desktop can see shared resources and both can connected to the internet. In the Laptop's Network and Sharing Center, however, things are not correct. The Laptop has two connections to the...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:33.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App